StoryEditorOCM
Ostalopadali rekordi

U Crnici nastupilo 300 mladih nada, gotovo sve najbolje što ima hrvatsko plivanje: Šibenčanin Toni Slavica slavio u svim disciplinama koje je plivao!

Piše Borislav Juras
30. listopada 2021. - 10:21

Ovosezonski ciklus Grand prix mitinga, otvoren je na šibenskome bazenu, u Crnici, uz državne rekorde u dvjema disciplinama. Na prvome od četiriju svojevrsnih hrvatskih „Grand Slam“ mitinga, pod nazivom Jadran Grand Prix, iskazala se najveća nada našeg plivanja. 14-godišnja Jana Pavalić (Olimp Zabok) je postavila nove juniorske i mlađe juniorske rekorde na 50 i 100 metara slobodno, a na 50 leptir je za pet stotinki „zakasnila“ za svojim, apsolutnim državnim rekordom u malim, 25-metarskim bazenima.

Iako „izvorno“ splitski, miting je drugi put održan u Šibeniku, okupio je oko 300 natjecatelja, gotovo sve najbolje što ima hrvatsko plivanje.

Tonijeve pobjede

Od šibenskih aduta, Toni Slavica, član Šibenika, zabilježio je pobjede u svim disciplinama koje je plivao u finalnom programu. Dvije su bile apsolutne, u seniorskoj i juniorskoj kategoriji (400 mješovito i 200 prsno), a dvije „samo“ u juniorskoj (100 prsno i 100 leptir). Inače, Toni je s trenerom Dinom Tepićem prije ovog mitinga bio u Puli, gdje su održane prve ovosezonske pripreme juniorske reprezentacije. Njemu je glavni cilj nastup u Bukureštu, na juniorskom prvenstvu Europe, slijedećega ljeta.

„Duplu“ pobjedu (seniorke i juniorke) je na 50 leđno ostvarila Tea Jukić (More), dok je samo spomenuta Jana Pavalić bila brža od nje na 50 leptir.

image
Pk Šibenik

Marija Kardum je nakon polovice utrke na 200 leptir bila u uvjerljivom vodstvu, ali je morala odustati. Ostala je tako bez pobjede na svome bazenu, uz dva druga (50 i 200 leđno) i jedno treće mjesto (100 mješovito). Njezini mlađi klupski kolege (Šibenik) su se penjali na najviše stepenice pobjedničkog postolja u kategoriji mlađih juniora. Josip Bepo Srzić je bio najbrži na 50 prsno (drugi na 100 mješovito, treći na 100 prsno), a Luka Popović na 100 mješovito (treći na 200 mješovito). U finalnom programu su još plivali Šimun Srzić (četvrti mlađi junior na 200 leptir), Matej Vukičević (obojica Šibenik) i Noa Županac (More).

Zapaženi su bili i nastupi Roberta Vukičevića (Maksimir), dojučerašnjeg člana Šibenika. Plivao je četiri discipline slobodnim stilom. Triput je bio četvrti, a najbolji, drugi, na 100 slobodno. Zabilježeno je da je ostvario drugi najvrjedniji zbroj rezultata (vrednuju se dva najbolja) među plivačima na ovome mitingu, i to onaj na 100 i 200 slobodno (ukupno 1449 bodova).

18. travanj 2024 13:54