StoryEditorOCM
OstaloŠibenčani maksimalni

Tek sada slijedi ono pravo: Sunčani protiv Žabaca počinju lov na Ligu prvaka

Piše Krešimir Gulin
28. veljače 2024. - 21:48
Vaterpolisti Solarisa s osam pobjeda u osam utakmica završili prvi dio prvenstva Hrvatskearhiv/Nikša Stipaničev/Cropix

Vaterpolisti Solaris s maksimalnim učinkom zaključili su prvi dio prvenstva Hrvatske. Šibenčani su u osam utakmica ostvarili isto toliko pobjeda.

Pobjednički niz Sunčani su zaključili na gostovanju kod zagrebačkom Medveščaka. Momčad trenera Denisa Seferovića do nove pobjede stigla je unatoč lošem početku utakmice.

Naime, Medvjedi su iskoristili uspavanost Šibenčana i poveli 5:0. Međutim, brzo su se Sunčani zagrijali i rasplivali te su već u drugoj četvrtini imali prvo vodstvo (8:7).

Konce su u svoje ruke uzeli najiskusniji- Petković i Vrdoljak te su stvari stavili na svoje mjesto budući je Solaris uoči utakmice slovio za velikog favorita.

Do kraja utakmice, Šibenčani su mirno iskontrolirali zbivanja u bazenu.

Sunčani će u play off sa startne pozicije broj četiri, što znači da će u četvrtfinalu igrati protiv zagrebačke Mladosti. Šibenčani su Žapce pobijedili već dva puta ove sezone.

Međutim, Mladost je u međuvremenu dobila financijsku injekciju, a dobili su i novog trenera Damira Vinceka koji je zamijenio Zorana Bajića.

Stoga se u četvrtzavršnici očekuje vrlo zanimljiv dvomeč koji će pobjednika lansirati u brobu za treće mjesto koje donosi igranje u kvalifikacijama za Ligu prvaka.

Medveščak- Solaris 13:18 (5:2, 2:6, 4:6, 2:4)

ZAGREB- Bazem na Sveticama. Suci. Amdrej Franulović i Lea Saftić.

Medveščak: Udović, Kuleš, Car (6), Bakarić, Gavranić, Ljepava (1), Tolja (1), Šimunović (1), Reichel (1), Gagulić (1), Matešić (1), Brčić (1), Batoš, Beljan.

Solaris: M. Šparada, Bralić, Brajković, R. Akrap (1), Jakovčević, Petković (6), D. Akrap (1), Pelicarić (2), Vrdoljak (4), Bulat (3), Burburan, T. Šparada (1), Štrkalj, Goleš.

27. travanj 2024 15:00