StoryEditorOCM
OstaloSamo jedna pobjeda

Solaris završio svoj nastup u Europi: golijada u majstorici uvjerljivo otišla na stranu Barcelone

Piše K. G.
29. rujna 2024. - 13:53

Vaterpolisti Solarisa završili su svoj put u LEN Euro Cupu. U skupini odigranoj u Barceloni, Šibenčani su zabilježili samo jednu pobjedu protiv talijanske Quinto Genove i dva poraza od grčkog Vouliagmenija i Barcelone.

Takav skor Sunčanima je bio dovoljan samo za treće mjesto, a u daljnju fazu natjecanja prošli su prvoplasirani Španjolci i drugoplasirani Grci.

U zadnjem kolu Solaris je igrao protiv domaćina Barcelona. Eventualnom pobjedom od tri razlike, mogla je momčad trenera Denisa Seferovića do prolaza.

Međutim, Barcelona se pokazala kao previsoka prepreka. Doduše, držali su se Šibenčani do pred kraj druge četvrtine kada je na semaoru stajalo (5:5).

No, tada su domaćini postigli četiri uzastopna pogotka čime su riješili sve dvojbe oko pobjednika ove utakmice, ali i pobjednika skupine budući da su ostvarili sve tri pobjede u grupi.

Barcelona- Solaris 17:12 (3:3, 4:2, 8:3, 2:4)

Barcelona: Matarredona, Veich, Villamayor (2), Te Riele (3), Prat (2), Ramon Sesen (3), Andrade (2), Van der Weuden (1), Gorria (2), Angelescu, Daura Gomez (2), Vinas, Perez Azzouz.

Solaris: Pavić, D. Akrap (1), Brajković (1), R. Akrap (1), Vrbnjak (2), Petković (3), Vlahović, Pelicarić (3), Vrdoljak, Bulat (1), Koprčina, Šparada, Štrkalj.

29. rujan 2024 13:57