StoryEditorOCM
OstaloVaterpolo

Solaris teško poražen u najvažnijoj utakmici sezone: ‘Sunčani‘ su sve dalje od izravnog plasmana u A1 ligu, upitne i kvalifikacije

Piše Krešimir Gulin
16. veljače 2020. - 10:33
Sibenik, 090220. Bazen u Crnici Vaterpolo utakmica 12. kola A2 Regionalne lige VK Solaris Sibenik - VK Nais Nisarhiv/Nikolina Vukovic Stipanicev/Cropix

Trebao je to biti derbi A2 regionalne vaterpolo lige. Trebao, jer za derbi je potrebno dvoje. Međutim, u kragujevačkom bazenu Park na pravom nivou igrao je samo domaći Radnički. 'Sunčani' iz Šibenka negdje na putu do Srbije izgubili su sjaj.

Ili, Solaris je u, vjerojatno, najvažnijoj utakmici sezone poražen u Kragujevcu od Radničkog s visokih 16:9: To znači da su Srbi tri kola prije kraja Lige 6 stekli značajnu prednost u borbi za izravan plasman u viši rang.

Trebalo bi se puno toga poklopiti da Solaris u konačnici preskoči Radnički. Momčad iz Kragujevca do kraja natjecanja ima tri gostovanja (Primorje, Vojvodina i Nais). Morali bi kiksati barem dva puta, uz uvjet da Solaris slavi u sve tri utakmice. Naime, Radnički trenutačno ima tri boda više od Solarisa, bolji gol razliku i bolji omjer u međusobnim susretima.

Stoga, realnijom se čini mogućnost da se Šibenčani bore za drugo mjesto na tablici koje vodi u kvalifikacije za ulazak u viši rang s pretposljednjim iz A1 lige. Podjestimo, sličnu sudbinu 'sunčani' su doživjeli i lani kada su u pripetavanju izgubili od beoghradkosg Partizana. Lako je moguće da 'crno- bijeli' i ove sezone budu protivnik 'sunčanih'.

Jasno, uz uvjet da Solaris dohvati tu utješnu nagradu, odnosno drugo mjesto u Ligi 6. Čini se kako će borba za to drugo mjesto biti vrlo grčevita. Glavni konkurent Solarisu bit će zahuktalo riječko Primorje. Trenutačno Riječani imaju samo bod manje od Šibenčana.

Dobra vijest za Solaris je što Primorje u idućem kolu dočekuje Radnički. A potom stiže u Crnicu. Lako je moguće da će ta utakmica odlučivati o sudioniku 'baraža'.

Na žalost, o derbiju A2 regionalne lige odigranom u subotu navečer u kragujevačkom bazenu Park ne treba trošiti puno riječi. Solaris je jedino vodstvo imao na samom početku utakmice, golom iskusnog Kovačića.

Momčad trenera Joška Krekovića donekle se držala još u prvom dijelu druge četvrtine. Najprije je Pelicarić smanjio vodstvo domaćina na 3:2, a potom i Vlahović iz peterca na 5:3.

Sve nakon toga bila je jednosmjerna ulica koja je vodila prema glatkoj pobjedi Radničkog. Naime, domaćini su na 'velikom' odmoru imali uvjerljivih 9:3, što su s lakoćom održali do kraja utakmice.

U idućem kolu, Solaris gostuje u Splitu kod POŠK-a.

Radnički- Solaris 16:9 (3:1, 6:2, 2:1, 5:5)

KRAGUJEVAC- Bazen Park. Suci: Andrej Franulović(Hrvatska), Nenad Golijanin (Srbija).

Radnički: Dobožanov, Branković (1), Stanojević, Janković (1), Toholj (1), Frolov (4), Lobov (1), Guillaume (1), Panić, Radamlija (1), Lukić (5), Tomašević (1), Todorovski, Pljevančić.

Solaris: Šparada, Malenica, Erak, Štrkalj, Bulat (1), Herceg, Vlahović (2), Pelicarić (3), Mudražija, Ljubičić, Koprčina (2), Kovačić (1), Jukić, Brajković.

19. travanj 2024 23:05