StoryEditorOCM
OstaloVaterpolo

Solaris preskočio prvu prepreku u Ligi 6; Slijedi gostovanje koje 'para gaće'

9. veljače 2020. - 20:45

Vaterpolisti Solarisa uspješno su preskočili prvu prepreku u Ligi 6. 'Sunčani' su na bazenu u Crnici svladali Nais 18:9.

Po pet pogodaka za Šibenčane postigli su Vlahović i Herceg. Tri puta je mrežu Nišlija tresao Koprčina, dvaput je strijelac bio Pelicarić, a po jednom Štrkalj, Mudražija i Šparada.

Da, dobro ste pročitali u listu strijelaca se upisao vrlo sigurni vratar Šibenčana Marin Šparada. Naime, trener domaćih Joško Kreković iskoristio je blagodati novih pravila i u zadnjem napadu s igračem više poslao Šparadu pred protivnička vrata. Gosti se nisu ni snašli, a Vlahović je uposlio Šparadu koji je rutinski svladao ssvog kolegu iz Niša.

Inače, u najavi utakmice Kreković je isticao kako je će ona za Solaris biti teška onoliko koliko je oni sami učine teškom. Njegovi igrači su ozbiljno shvatili posao i nisu dozvolili da se 'tresu' navijači koji su dobro popunili tribine bazena u Crnici.

'Sunčani' su vrlo autoritativno otvorili utakmicu. Obrana je bila čvrsta, na sidrunu je dominirao Herceg, realizacija igrača više je štimala, a bilo je i brzog plivanja koje je polučilo niz lakih golova iz kontri.

Na semaforu se to očitovalo brzim vodstvom Solarisa od 4:0. Već tada je bilo jasno da bodovi ostaju u Crnici. Rezultat je samo rastao na 10:3, pa 15:5.

Kreković je u završnici malo ispremiješao sastav, pa je logično Nais ušminkao svoj poraz.

Dakle, prvi ispit 'sunčani' su položili. Međutim, obrana diplomskog rada ih čeka već u subotu, 15. veljače kada gostuju u Kragujevcu kod Radničkog. Utakmica je to koja 'para gaće', ili vrlo vjerojatno bi mogla odlučiti o tome tko će se izravno plasirati u A1 regionalnu ligu.

Naime, Radnički i Solaris su bodovno poravnati na vrhu tablice i onaj tko uzdignutih ruku izađe iz bazena u Kragujevcu lako bi mogao slaviti i na koncu sezone.

19. travanj 2024 15:36