StoryEditorOCM
OstaloUOČI SEZONE

Ništa od odbojkaškog gradskog derbija, Šibenik odustao od natjecanja: ‘Izgubili smo gotovo sve igračice. Idemo rang niže...‘

Piše Borislav Juras
7. listopada 2021. - 18:39

Rijetki odbojkaški fanatici u Šibeniku ipak neće dočekati gradski derbi! Prošle sezone se to nije dogodilo jer je savez „dekretom“, zbog epidemioloških mjera, krajem studenoga, prekinuo natjecanje u Prvoj B ligi (jug), pa cure Šibenika 91 i Šibenika nisu uspjele odigrati međusobnu utakmicu. I u sezoni 2021/22. su trebale igrati u istome rangu, praktički trećem državnom (nakon Superlige i Prve lige). No, dva tjedna uoči planiranog početka prvenstva, Šibenik je odustao!

- Izgubili smo gotovo cijelu prošlosezonsku postavu. Otišle su nam Marija i Iva Klanac, Nevena Gligić, Gabrijela Mijić i Marta Šantić, iz školskih i obiteljskih razloga, ili su jednostavno odustale. To je za nas previše. Ostao sam sa desetak cura na treningu. Izuzev Lucije Mikulandra, sve su kadetkinje. Procjena je da je prva B liga za nas trenutno prejaka, pa smo odlučili ovu sezonu igrati rang niže, u drugoj ligi. Tu je manja konkurencija, još samo pet sastava, ali će, osim Mikulandre, sve cure igrati i za naš drugi sastav, u trećoj ligi – obznanio je Stevo Branković, trener odbojkašica Šibenika, desetljećima zaštitni znak toga kluba.

Bez dvorane

Odlaske, ali ne u tolikoj mjeri, bilježi i Šibenik 91, klub čije su kadetkinje nedavno bile među osam najboljih u državi. Baš one čine gotovo kompletan sastav koji će igrati Prvu B ligu.

- Ostali smo bez tri mlade igračice. Petra Brkičić je otišla u Rijeku i s novim sastavom uzela medalju na kadetskom prvenstvu, a još dvije su odustale. Neke su još bolesne i ozlijeđene, pa ćemo ih imati, od ukupno 14 na koje računamo, tek desetak spremnih za prvu utakmicu sezone, gostovanje kod drugog sastava Kaštela. Da smo sve zadržali, možda bi imali i priliku gledati prema višem rangu, ali utopija je ići naprijed kad nam uredno odlaze mladi, čak i srednjoškolci, čim malo stasaju, pokažu nekakav potencijal. Tako nam je i jedan momak nedavno javio da prelazi u Osijek.

Zato ove sezone nećemo igrati u muškoj kadetskoj ligi Hrvatske. Momke smo prijavili za drugu ligu, a cure će, osim u prvoj B ligi, imati sastave u trećoj ligi te u šibensko-zadarskoj skupini lige mlađih kadetkinja – veli Paskval Skelin, koji će, uz sina Tonija, voditi cure u Prvoj B ligi (jug). Njima je dodatni hendikep što u novu sezonu kreću bez termina i mogućnosti korištenja dvorane na Baldekinu, pa im je praktički cijeli pogon na Meterizama.

Drugi sastav Kaštela i Šibenik 91 će utakmicu Prve B lige (jug) igrati u nedjelju, početak je u 15.45 sati.

25. travanj 2024 12:43