StoryEditorOCM
Ostalovelika priznanja

Nikoli Piliću, Slavku Trniniću i Damiru Šolmanu nagrada Franjo Bučar za životno djelo

Piše Sport SD
24. listopada 2023. - 21:13

Kako je objavilo Ministarstvo turizma i sporta Republike Hrvatske, dobitnici Državne nagrade za sport Franjo Bučar za životno djelo su: Nikola Pilić (tenis), posmrtno Damir Šolman (košarka) i prof. dr. sc. Slavko Trninić (košarka).

Uz to, godišnje državne nagrade Franjo Bučar za 2023. godinu zaslužili su: Mladen Drnasin (vaterpolo), Josip Vrlić (vaterpolo), Damir Polić (vaterpolo), Josip Šojat (rukomet), Ivica Jelić (odbojka), Josip Reić (veslanje), Kornelija Kvesić (košarka), Tigran Gorički (gimnastika), Zlatko Žagmešter (rukomet), Ivan Katanušić (paraatletika), Ilija Matijević (košarka) i Veslački klubu Krka iz Šibenika.

- Ova nagrada najviše je priznanje koje Republika Hrvatska dodjeljuje za iznimna postignuća i doprinos od osobitog značenja za razvoj sporta, te je dodatna zahvala svim našim sportašima, trenerima, ali i svim drugim djelatnicima, za sve ono što su učinili u sportu. Svojim postignućima, predanošću i entuzijazmom primjer su svim generacijama, te čestitam svim dobitnicima ovogodišnje Državne nagrade za sport Franjo Bučar - rekla je tim povodom ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac.

Svakom dobitniku Nagrade Franjo Bučar za životno djelo dodijelit će se diploma i pozlaćena medalja s likom Franje Bučara te novčani iznos 6.636,14 eura, dok će dobitnici godišnje nagrade dobiti diplomu i posrebrenu medalju s likom Franje Bučara i novčani iznos od 2.654,46 eura.

Državna nagrada za sport Franko Bučar dodijelit će se kao i svake godine, krajem studenog u Zagrebu, odnosno oko obljetnice rođenja oca hrvatskog sporta (25. studenog 1866.).

03. svibanj 2024 23:20