StoryEditorOCM
Ostaloveliki izazov

Na olimpijskoj stazi kod Pariza: pet veslača šibenske ‘Krke‘ na Svjetskom juniorskom prvenstvu

Piše Šibenski.hr
29. srpnja 2023. - 18:36

U gradu Vaires-sur Marne, na olimpijskoj stazi Stade Nautique de Vaires-sur-Marne, samo 30-ak kilometara istočno od Pariza, od 02. do 06. kolovoza 2023. godine održat će se Svjetsko juniorsko veslačko prvenstvo.

U Francuskoj svoje će predstavnike imati 53 zemlje s 615 veslačica i veslača razvrstanih u ukupno 218 posada. Najviše prijavljenih posada je iz Italije (14), Njemačke (13) i SAD (12).

Hrvatski veslački savez na ovo planetarno natjecanje šalje tri posade. Dvojac na pariće čine momci HAVK „Mladost“ iz Zagreba Ivan Talaja i Nikola Kontrec koji će za sportske suparnike imati čak 25 posada.

U četvercu bez kormilara veslat će kombinacija iz VK „ISTRA“ i VK „KRKA“: Adrian Mačina, Vito Jakoliš, Nikola Knežić i Fabio Peruško. Oni u konkurenciji imaju 13 posada među kojima i one iz Francuske, Velike Britanije, Njemačke, SAD-a...

image

Veslači ‘Krke‘ nastupit će na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj za svojim kolegama iz drugih hrvatskih klubova

Nives Crnogaća/VK Krka

Treću i najmlađu našu posadu čine momci iz Dubrovnika (VK „Neptun“) i Šibenika u sastavu Vito Šutalo, Marko Martinović, Franko Dobra i Jakov Slavica koji će se na olimpijskoj stazi ogledati s ukupno 17 suparničkih četveraca, a među ostalima i s posadama Kine, SAD, Novog Zelanda, Japana, Nizozemske…

Kao rezervni veslač na put ide i krkaš Bartol Medić koji će u skifu nastupiti u utrci rezervi, a po potrebi (bolest, povreda) Bartol je spreman “uskočiti“ u bilo koju gore navedenu CRO-posadu.

image

Bartol Medić spreman je uskočiti u skifu

Nives Crnogaća/VK Krka
02. svibanj 2024 07:52