StoryEditorOCM
OstaloUvjerljivi solaris

Jači pucački i plivački trening za Sunčane: Korčulani nisu imali šanse, utakmica u Crnici obilovala je neobičnim situacijama

Piše šibenski.hr
28. siječnja 2022. - 20:27

Poslije relativno uspješno odrađenih obveza u Premier ligi, vaterpolisti Solarisa vratili su se nastupima u Prvenstvu Hrvatske. na svom bazenu u Crnici Sunčani su ugostili korčulanski KPK i uvjerljivo slavili (20:4).

Bio je to malo jači pucački i plivački trening za momčad trenera Jure Marelje. S po četiri gola najefikasniji u redovima Solarisa bili su Goreta, Penava i Čondić- Kadmenović.

S tri pogotka istaknuo se mladi Šimun Brajković. Po dvaput su se u listu strijelaca upisali Erak i Sirovec, dok je jednom mrežu Korčulana tresao Toni Šparada.

Dvoboj s objektivno puno slabijim protivnikom Solaris je odigrao bez Pelicarića i Kovalenka. Samo u prvoj četvrtini branio je Marin Šparada, dok je ostatak utakmice među vratnicama proveo Lucijan Štrkalj.

Svojevrsni raritet je da je utakmica u Crnici trajala manje od 60 minuta. Rijetko se viđa i situacija u kojoj se u ulozi vratara sjajno snašao bek Solarisa Nikola Štrkalj i obranio jedan napad Korčulana s igračem više u trenucima dok je bio isključen njegov prezimenjak Lucijan.

Simpatična je bila i rasprava oko tumačenja pravila između suca Banovca i iskusnog Marina Bana.

28. travanj 2024 17:46