StoryEditorOCM
Ostalosp doha

Ivica Tucak nakon poraza od Španjolske: Nismo bili dobri, okrećemo se odmah osmini finala

Piše Hina
7. veljače 2024. - 19:35

- Nismo bili dobri, a za pobijediti ovakvu reprezentaciju kakva je Španjolska nužno je biti puno bolji, kazao je izbornik hrvatske vaterpolske reprezentacije Ivica Tucak nakon poraza 6-10 od Španjolske u susretu 2. kola skupine A Svjetskog prvenstva kojem je domaćin Katar.

Španjolska je ovom pobjedom osigurala prvo mjesto u skupini i direktan plasman u četvrtfinale, dok će Hrvatska morati u play-off u kojem će igrati s trećeplasiranom ekipom iz skupine B, a bit će to Brazili ili Kina. Hrvatska bi pobjedom osim ulaska u četvrtfinale praktički osigurala i plasman na Olimpijske igre u Parizu kamo su se Španjolci već plasirali.

"Nismo danas bili dobri, a za pobijediti ovakvu reprezentaciju kakva je Španjolska nužno je biti puno bolji. Možda bi ovo što smo sada odigrali bilo dovoljno za pobijediti neku momčad lošije kvalitete, ali protiv Španjolske morate biti na 100% mogućnosti. Mi to nismo bili. Nismo to bili od početka. Govor tijela prije utakmice je bio takav da nije dovoljan za pobijediti ovakvu utakmicu. Jako puno je bilo tehničkih pogrešaka, krivo dodanih lopti, dopuštanje kontri," kazao je Tucak nakon utakmice.

"Sad imamo dva lakša suparnika, što nam je opet jako bitno i okrećemo se odmah osmini finala. Ključnoj utakmici na cijelom Svjetskom prvenstvu u pogledu onog što smo mi označili kao cilj, kao prvi cilj," dodao je.

Prvi hrvatski strijelac bio je Loren Fatović s tri pogotka. Po jedan su postigli Lončar, Lazić i Žuvela. Vratar Marko Bijač je imao devet obrana. Kod Španjolske je tri pogotka dao Granados, a dva je dodao Munarriz.

"Očigledno je da nismo bili pravi, nismo pokazali agresivnost, pogotovo u napadu. Ne onako kako je to bilo u prethodne dvije utakmice sa Španjolcima, a oni su to znali iskoristiti. Nisu nam de facto dopuštali niti jedan lagan šut prema njihovom golu. Kontrolirali su utakmicu od negdje druge četvrtine pa do kraja. Pred kraj smo pokušali mi s M-zonom, ali i tu su se dobro snašli. Čestitam im na pobjedi, a nama ostaje prvenstveno se dobro pripremiti za osminu finala, te za ostatak turnira," kazao je Marko Bijač.

"Nažalost, ostat ćemo u ritmu utakmica svaki drugi dan, ali daleko od toga da nismo željeli pobjedu. Španjolska je pokazala zašto je najbolja, a to je zato je sami malo griješe, ali zato kažnjavaju sve, pa i najmanje pogreške suparnika. To je sažetak ove utakmice. Oni su uzeli sve što smo im mi dali, mi se moramo popraviti ako želimo ono po što smo došli, a došli smo u borbu za medalje. To nas mora zanimati, bolja igra, koncentracija," dodao je Luka Lončar.

U posljednjem ogledu skupine A, utakmici trećeg kola, Hrvatska u petak igra protiv Južnoafričke Republike. Utakmica počinje u 14 sati, dok istog dana od 11.30 sati igraju Španjolska i Australija.

 

 

27. travanj 2024 13:04