StoryEditorOCM
NogometTIK-TAK...

Vremena je sve manje! Ako uprava Šibenika ne reagira do sutra u ponoć, Carević će ostati bez željenog igrača

Piše Davor Trutin/SN
14. veljače 2024. - 12:48
Hoće li sportski direktor Hrvoje Kulušić podariti treneru Mariju Careviću toliko željenog veznjaka?Nikša Stipaničev/Cropix

Rezultatski uspješna bila je generalna provjera pred nastavak sezone za nogometaše Šibenika. Na Šubićevcu su Narančasti s 3:1 pobijedili Jarun, a dogovorom klubova utakmica je bila zatvorena za javnost.

Utakmicu na Šubićevcu obilježili su prekrasini golovi Majića i Božića iz slobodnih udaraca, a treći gol postigao je Laća. Trener Mario Carević započeo je s postavom koja će vjerojatno krenuti i iduće subote protiv Sesvećana; Đaković, Perić, Punčec, Dujmović, Kolega, Roca, Pozo, Cvijanović, Majić, Torres, Božić.

Utakmica je bila s dosta ritma, brojnih prilika i to s obje strane, a domaćin je diktirao tempo. Gledajući jesenski dio jedino novo lice u prvih 11 je Punčec, koji zajedno s Dujmovićem (lijevo) i Perićem (desno) čini zadnji red ispred Đakovića.

Roca i Pozo čine tandem veznjaka, od kojih je Španjolac zadužen i za kreaciju, pa se spušta na "osmicu" ali bivši igrač Manchester citja podigao je i agresivnost, koja je Roci ionako forte u igri što mu daje dodatnu dimenziju u igri.  Ipak, s obzirom na njegove tehničke performanse veznjak s Pirineja sigurno može dati i više.

image
Niksa Stipanicev/Cropix

Šibenik i dalje dosta toga bazira na visoko podignutim bočnim igračima, svojim wingbackovima Kolegi i Cvijanoviću, koji rade višak na krilnim pozicijama.

Božić je i dalje startna "punta", Majić je opet pokazao klasu u prekidu, ali na napadačkim mjestima Carević je ionako najbolje popunjen.

U nastavku su ušli Delić, Toševski i Laća, koji bi u skoro svim klubovima 1.NL vjerojatno igrali u prvih 11. Igrao bi sigurno i Delić, ali s njim se još malo ne brza obzirom na dugu stanku.

Generalni je dojam da će Šibenik na proljeće, ako ne bude nekih nepredviđenih okolnosti, i dalje biti napadački moćan, raznovrstan a da ne bi bilo naodmet ipak napraviti dodatni iskorak i angažirati jednog iskusnijeg veznjaka.

To je trebao biti Nijemac Moll ali on se nije zadržao na Šubićevcu. Šibenčani ciljaju jednog igrača iz prvoligaškog kadra koji bi mogao doći na posudu.

image

 Hrvoje Kulušić

Niksa Stipanicev/Cropix

-Imamo tu opciju, igrač bi želio doći odmah, odbio je neke druge klubove ali njegov matični klub za sada ne pristaje, pa ćemo vidjeti - tajnovit je bio sportski direktor Kulušić.

A, nama ostaje samo da nagađamo o kome se radi...

Međutim, treba znati kako uprava Šibenika ima sve manje vremena za reakciju i angažman novog igrača. Naime, zimskiprijelzni rok završava u četvrtak u ponoć.

Dojam je kako je vjerojatnije kako u ‘pet do ponoć‘ novi igrač neće stići na Šubićevac. Ipak, nada kod navijača Narančastih i trenera Carevića koji još od početka priprema zaziva ‘pravog‘ veznjaka još uvijek tinja.

Možda gazda Željko Karajica i njegovi operativci na Šubićevcu ipak iznenade nekim potezom u završnici zimskog ‘mercata‘?!

image

Željko Karajica

Nikolina Vukovic Stipanicev/Cropix

 

30. travanj 2024 08:03