StoryEditorOCM
Nogometu ulozi skauta

Utakmicu na Šubićevcu gledala je i legenda Barcelone, očito prati talentiranog šibenskog nogometaša koji ove sezone igra sjajno

Piše Davor Trutin/SN
28. studenog 2021. - 22:20

Utakmicu na Šubićevcu između Šibenika i Dinama između ostalih pratio je i Jose Mari Bakero. Nekoć veliki veznjak Barcelone s kraja osamdesetih i devedesetih godina s kojom je osvajao brojne domaće i europske titule, sa Furijom bio sudionik na dva SP i EURU došao se osobno uvjeriti u potencijal Nike Raka - pišu Sportske novosti.

Bakero je sada u ulozi skauta Barcelone koja očito prati igre talentiranog šibenskog nogometaša. Mladi Šibenikov veznjak, inače kapetan U19 reprezentacije, ali i na radaru izbornika U21 selekcije Hrvatske ove sezone igra sjajno. Uz Marija Ćurića nosi Šibenikov vezni red, što nije promaknulo skautima mnogih klubova.

Ustalio se u momčad, sve je konstantniji, sa sve manje oscilacija primjerene mladim igračima. Ovo ljeto proživio je veliku tragediju, ostao bez majke koja je iznenada preminula, a koja je tek nekoliko dana ranije nazočila s Nikom prilikom potpisivanja 3 – godišnjeg ugovora sa Šibenikom.

Svoju golemu, neutješnu bol liječio je treninzima i utakmicama tražeći od trenera da se vrati terenu samo nekoliko dana nakon tog ogromnog šoka. Ove sezone Raka su već gledali predstavnici Manchester Cityja, a prati ga i Bešiktaš koji bi navodno odmah želio Raka vidjeti u svojim redovima već ove zime.

image
Nikša Stipaničev/Cropix

Osamnaestogodišnji veznjak protiv Dinama je odigrao vrlo solidnu utakmicu, osim samog početka kada su Mišić, Bulat i Petković bili nadmoćniji, Niko je u nastavku susreta bio sve sigurniji, mirniji na lopti što mu je najveća prednost. U nastavku je pokazao svoj talent s nekoliko oduzetih lopti, i brzih prijenosa lopte. Jednom je došao u priliku koju je sam sebi kreirao. Na onako teškom travnjaku ostao je bez snage sredinom nastavka pa ga je trener Rosas izvadio iz igre.

Koliko je Bakero vidio, je li bio zadovoljan nastupom šibenskog tinejdžera za sada ne znamo. Ali, sama činjenica da ga prate takvi klubovi poput Barcelone pokazatelj je da bi Šibenik mogao napraviti unosan transfer s Nikom Rakom. Da li već ove zime, ili možda idućeg ljeta teško je prognozirati. Trenutna vrijednost po transfermarktu mu je 100.000 eura, ali kada se uskoro ažuriraju podatci cijena mladog veznog igrača zacijelo će višestruko porasti.

Slično kao i sa Markom Bulatom, kojeg je prošle zime Dinamo kupio od Šibenika za 2,5 milijuna eura. Za mladog igrača je najvažnije da ima konstantu, da ga sve ove priče sa praćenjem velikih klubova ne odvraćaju od onoga što mu je primarna zadaća a to je igra, nogomet. Poznajući ga, teško da će ga sve to poremetiti.

16. travanj 2024 21:01