StoryEditorOCM
Nogomet‘Fenjeraš‘ na Šubićevcu

U srijedu Šibenik igra super važnu utakmicu s Istrom. Jurić: Pobjeda bi nam vrijedila kao da smo osvojili šest bodova

Piše Krešimir Gulin
9. veljače 2021. - 12:30

Nogometaši Šibenika rade vrlo dobar posao u drugom dijelu 1.HNL, mogli bismo reći i odličan da nije bilo poraza od Hajduka na Šubićevcu. Međutim, daljnji tijek sezone uvelike bi mogla usmjeriti utakmica s 'fenjerašem' Istrom koja u srijedu stiže u Šibenik. Riječ je o susretu iz zimskog dijela prvenstva koji je odgođen zbog problema s koronavirusom koje su obje momčadi imale istovremeno.

Koliki je značaj dvoboja Narančastih i Puljana najbolje je opisao Deni Jurić, centarfor Šibenika:

- Premda svaka utakmica nosi tri boda, rekao bih da ova znači dvostruko i da bi nam pobjeda vrijedila šest bodova. To govorim jer bismo trijumfom pobjegli Istri na 11 bodova razlike i sigurno bismo mogli mirnije igrati u nastavku prvenstva- govori Jurić.

On i njegovi kolege iz napada protiv Puljana će imati težak posao. Naime, Šibeniku na Šubićevcu ide puno lošije nego u gostima. Narančasti su na svom travnjaku ubilježili samo dvije pobjede ove sezone. Nadalje, u prve dvije utakmice proljetnog dijela prvenstva (Hajduk i Varaždin) niti jednom nisu tresli mreže protivničkih vrata:

- Očito nam više pašu gostujući tereni, ili situacije u kojima imamo više prostora za igranje i kombiniranje. Znate, nikome nije lako igrati protiv momčadi koje se postave defanzivno, pa čak i ekipama koje su objektivno kvalitetnije od Šibenika. Međutim, ne trebamo se previše opterećivati statistikom, već razmišljati o tome kako dati svoj maksimum i pobijediti Istru- govori australski Hrvat, koji sa svojim cimerom Albancem Sahitijem sjajno funkcionira u zadnje vrijeme. Na svojoj koži su to osjetili Lokomotiva, Dinamo i Rijeka, koje su Jurić i Sahiti 'torpedirali' svojim golovima i asistencijama:

- Istina, ja i Sahiti se dobro slažemo i na terenu i van njega. Ali, manje je važno tko kako igra i tko zabija, bitno je samo da Šibenik pobjeđuje- veli Jurić.

U prošlom kolu s Varaždinom (0:0), osim sa suparnikom, borili ste se i s nemogućim vremenskim uvjetima. Slično (ne) vrijeme, jugo i kiša, najavljuje se i za srijedu poslijepodne:

- Istina, loše vrijeme i težak teren utjecali su na kvalitetu igre protiv Varaždina. No, ne smijemo biti nezadovoljni bodom iz te utakmice. Naravno, voljeli bismo da protiv Istre konačno uzmemo puni plijen na svom stadionu- zaključila je narančasta devetka.

Trener Šibenika Krunoslav Rendulić nije tip koji se pretjerano zamara statistikom, koja u slučaju Šibenika i Istre nije na njegovoj strani. Primjerice, Puljani su na Šubićevcu neporaženi još od 2007. godine, a u međuvremenu su odigrali pet utakmica, što u prvenstvu, što u dva play offa za ulazak u 1.HNL. Ne stoji Rendulić baš dobro ni u međusobnim utakmicama s kolegom iz Istre Faustom Budicinom. No, stratega Šibenika uoči važne utakmice više brinu izostanci u ofenzivnom dijeu momčadi:

- Prince vrlo vjerojatno neće biti spreman, Rak ima tri žuta kartona. Nemamo baš preširok roster, ali oni koje imamo su spremni. Idemo pokušati prikazati dobru igru i pobijediti- jasan je Rendulić.

Istra, pak, ima više muka u defanzivi. Budicim ne može računati na Šutala, Tomaševića, Pereru...:

- Ma, Istra vam ima 25-30 igrača u kadru. Imaju oni širinu, vratit će im se Bosančić, Galilea...tako da će lako nadoknaditi te izostanke- odgovara Rendulić.

Vjerojatni sastav Šibenika (3-4-3): Laborivć- Mesa, Schildenfeld, Bilić- Pajić, Ćurić, Bulat, Kvesić- Martin, Sahiti, Jurić.

Utakmica Šibenik- Istra igra se u srijedu u 16 sati, uz izravan TV prijenos na Arenasportu 3. Sudac utakmice je Tihomir Pejin iz Donjeg Miholjca.

19. travanj 2024 02:21