StoryEditorOCM
Nogometutrka se nastavlja

Toshevski asistirao, Božić zabijao: Šibenik slavio u dalmatinskom derbiju i smanjio prednost lidera

Piše Krešimir Gulin
2. ožujka 2024. - 14:49

Nogometaši Šibenika slavili su u drugoligaškom dalmatinskom derbiju protiv Croatie i zadržao kakav-takav priključak za zahuktalim liderom Zrinskim. Naime, Jurjevčani su uoči ove utakmice bježali čak 10 bodova Narančastima koji stoga nisu imali pravo na kiks.

Šibenik je poveo iz prve opasnije akcije. Veći dio posla napravio je makedonski napadač Toshevski koji je pobjegao obrani Zmijavčana i servirao Božiću kojemu u matnoj poziciji nije bilo teško pogoditi mrežu gostiju. Mirisalo je na zaleđe u toj stiuaciji, ali pomoćni sudac nije podigao zastavicu.

Nekoliko minuta kasnije Narančasti su u istoj akciji dvaput prijetili, no Kolega i Božić nisu bili precizni.

Nakon toga Carevićeva momčad više nije ozbiljnije ugrozila vrata Gudelja do kraja prvog poluvremena. Imperativ pobjede očito je pritiskao njegovu momčad jer su imali jako veliki broj krivih dodavanja.

‘Zakuhalo‘ je na terenu u 18. minuti, pa je sudac Vukančić morao posegnuti za žutim kartonima. U njegovu bilježnicu ušli su Mijo Šabić i Šuto od gostiju te Marijanović od domaćih.

Međutim, skromna je bila i Croatia. Zmijavčani su u prvih 45 minuta samo jednom uposlili domaćeg vratara. Bilo je to u 30. minuti kada je kapetan Šabić tukao s 20-ak metara, ali ravno u dobro postavljenog Đakovića.

Ipak, Šibenčani su se već početkom nastavka pobrinuli da njegovi navijači malo lakše dišu do kraja. I drugi gol Narančsatih pao je u koprodukciji Toshevski- Božić. Makedonac je ponovno ‘uneredio‘ obranu Zmijavčana i asistirao Božiću koji je lijepo ušao iz drugog plana i pogodio praktički nebranjenu mrežu.

Unatoč dva gola viška, Šibenčani nisu mogli biti posve mirni poglavito stoga što je 68. minuti poptuno nepotrebno drugi žuti karton dobio veznjak Marijanović te ostavio svoje na cjedilu dobar dio drugog dijela.

Očekivano, Zmijavčani su pritiskali s igračem više. Golom Prskala u sudačkoj nadoknadi maksimalno su zakomplicirali stvari, međutim vremena za preokret nije bilo pa je Šibenik spremio važne bodove u lisnicu.

Šibenik- Croatia (Z) 2:1 (1:0)

ŠIBENIK- Stadion na Šubićevcu. Gledatelja 647. Sudac: Ivan Vukančić (Benkovac). Strijelci: 1:0 Božić (11.), 2:0 Božić (50.), 2:1 Prskalo (90+3). Crveni karton: Marijanović (Šibenik)- u 68. minuti, drugi žuti. Najbolji igrač: Ivan Božić (Šibenik).

Šibenik: Đaković, Perić, Punčec, Dujmović, Kolega (od 71. Pavičić), Roca (od 86. Brajković), Marijanović, Cvijanović, Božić (od 71. Gačić), Toshevski (od 61. Torres), Majić.

Croatia (Z): Gudelj, Šimunić, Šalinović, Šuto (od 59. Prskalo), Klopp (od 59. Blažević), I. Brkić (od 82. Ljubić), M. Šabić (od 73. Jonjić), Klančir, Yousfi (od 82. Radić), M. Brkić, Miljanić.

28. travanj 2024 07:06