StoryEditorOCM
NogometOsijek na Šubićevcu

Sudar poznanika na klupama: Španjolac iz Real Madrida ima pravo nastupa, ‘narančaste‘ će opet nositi navijači s tribina

Piše Krešimir Gulin, Ivo Mikuličin
2. listopada 2020. - 11:46

Nogometaši Šibenika bod (ovima) u Puli mogli su kupiti mir uoči 'paklena' četiri kola koja im dosone utakmice s Osijekom, Hajdukom, Dinamom i Rijekom. Međutim, 'narančasti' su posrnuli na Drosini i sada se moraju pokušati vaditi na nekom od 'velike četvorke' hrvatskog nogometa. Prva mogućnost su Osječani koji s nizom do tri pobjede dolaze u subotu na Šubićevac:

- Osijek je u ovom trenutku najteži mogući suparnik. Ne pretjerujem, kad kažem da je i teži od Dinama i Hajduka. Na šibenski travnjak Osječani stižu ohrabreni trima uzastopnim pobjedama. S trenerom, koji je još jučer vodio momčad u europskoj Ligi prvaka. Stručnjakom, koji je svojim dolaskom prodrmao cijeli nogometni Osijek. I grad, i klub, i navijače- drži Krunoslav Rendulić, trener Šibenika.

On je rođeni Vinkovčanin, ali je nogometni put počeo u Osijeku, u ratno vrijeme pod granatama, otkada seže i prijateljstvo s Nenadom Bjelicom, kormilarom 'bijelo-plavih':

- Ne bih rekao da smo prijatelji, ali poznanici svakako jesmo. Nerijetko se i čujemo i porazgovaramo o nogometnim temama. Prošli smo zajedno mlađe kategorije Osijeka, iako je od dvije godine stariji, i znamo se iz tih dana. Ali, sve i da smo braća na terenu nema popusta. Šibenik će sigurno dati sve do sebe da izvuče pozitivan rezultat- jasan je Rendulić.

Tijekom tjedna u šibensku svlačionicu iz Real Madrida je na posudbu stigao 19- godišnji ofenzivac  Alvaro Martin. Isto kao i mladi stoper Angulo iz Americe de Calija. Šesti je to Kolumbijac na Šubićevcu otkako su latinoamerikanci postali vlasnici HNK Šibenika. No, Angulo i njegov sunarodnjak Yefferson još uvijek nemaju pravo nastupa, za razliku od Alvara Martina. Ipak, pitanje je hoće li Rendulić odmah u vatru gurnuti mladog Španjolca:

- Kad kažeš da si dobio igrača iz Real Madrida onda to zvuči bombastično. Međutim, mora se znati da momak još nije igraop seniorski nogomet. Nedvojbeno posjeduje kvalitetu, ali treba ga postupno uvoditi i vidjeti što će nam donijeti u budućnosti- veli Rendulić.

Sudeći po posljednjim treninzima, Rendulić će ostati vjeran grupi igrača koju je uglavnom koristio u prvih šest kola. Definitivno, neće moći računati na lijevog bočnog Anočića, kojeg najvjerojatnije čeka operacija gležnja.

Vjerojatni sastav Šibenika: Labrović, Pajić, Pandža, Bilić, Kvesić, Ćurić, Bulat, Prince,  Rak, Sahiti, Jurić.

'Narančasti' će i u subotu imati podršku navijača s tribina, jer je u prodaju pušteno oko 1000 ulaznica, ili otprilke jedna trećina kapaciteta stadiona na Šubićevcu.

Utakmica Šibenik- Osijek počinje u 17 sati.

Bjelica: Rendulić je perfekcionist

- Rendulić je bio perfekcionist kao igrač. U istom izdanju se predstavlja kao trener. Pripada onom novom valu hrvatskih stručnjaka, koji su bitno pridonijeli da prvoligaška utrka bude ujednačena glede kvalitete. Nimalo ne pretjerujem, kad tvrdim da je Šibenik, po igrama, jednostavno morao imati dva-tri boda više poslije prvih 6 kola. I vjerujem da će Šubićevac, ako tako nastavi, produžiti prvoligaško trajanje. Znam još iz igračkih dana da nikada nije bilo lako na Šubićevcu. Međutim, nadan se da ćemo nastaviti pobjednički niz- javio nam se telefonski Nenad Bjelica, trener Osijeka, koji će utakmicu u Šibeniku voditi pod injekcijama, a idućeg tjedna ide na operaciju kralježnice.

19. travanj 2024 02:05