StoryEditorOCM
NogometPrvi poraz na Šubićevcu

Sudačka nadoknada opet kobna za Šibenik; Rendulić: Još je sve u našim rukama

Piše Krešimir Gulin
7. ožujka 2020. - 15:23

Sudačka nadoknada opet je bila kobna za Šibenik na Šubićevcu. Prije dva tjedna su u posljednjim trenucima ispustili pobjedu nad Rudešom, a ovaj put bod s Orijentom. Inače, bio je to prvi poraz 'narančastih' na svom terenu u ovoj sezoni.

I umjesto da naprave ključni korak prema prvoligaškoj promociji, Šibenčani su ponovno dopustili najbližim pratiteljima da zakompliciraju stvari na tablici.

Pogodili su oni koji su ostali na ručku i zakasnili na početak utakmice. Prvo uzbuđenje čekali smo do 23. minute, kada je udarac Celića od bloka odsjeo na gredi Orijentova gola. Samo dvije minute kasnije Pandža je zaprijetio poslije kornera, no sigurni vratar gostiju Berković 'iščupao' je loptu ispod grede.

Najljepšu akciju u prvom poluvremenu domaći su odigrali u 38. minuti, međutim uprskao ju je najbolji strijelac Šibenika Juričić.

I kako to u nogometu obično biva, u rekontri su zabili Riječani. Po desnoj strani se probio nekadašnji igrač Šibenika Matija Vidas i oštro centirao, a njegov ubačaj je s prve vratnice u mrežu Labrovića sproveo Edin Fatić.

Mogli su gosti 'podebljati' vodstvo u 47. minuti, ali je udarac Gerca s gol linije izbacio Bulat. Centimetri su dijelili Monjca od drugog gola za Orijent u 66. minuti. I onda su Riječani doživjeli sudbinu Šibenika iz prvog poluvremena. U idućem napadu primili su zgoditak.

Najveći dio posla odradio je Rendulićev džoker s klupe Antunović, a realizacija je pripala rutiniranom Raku.

I kada su svi očekivali posljednji zvižduk suca Titlića, Riječani su šokirali Šubićevac, a obranu Šibenika šokirao je Mateo Monjac. Iz slobodnog udarca s više od 30 metara iskosa, pogodio je suprotni kut Labrovićevog gola za veliko slavlje nogometaša Orijenta sa svojih 20-ak navijača 'Red Fuckersa' koji su potegnuli do Šibenika.

- I dalje imamo veliku bodovnu prednost, sve je još u našim rukama. Trend nije dobar, ali vjerujem da ćemo se vratiti pobjedama. U dvije utakmice smo ispustili četiri boda u sudačkoj nadoknadi. Međutim, protiv Orijenta nismo bili na nivou. Točnije, barem 4-5 igrača nije bilo na očekivanoj razini. Na koncu, zaslužena pobjeda Riječana- kazao je Krunoslav Rendulić, trener Šibenika.

Šibenik- Orijent 1:2 (0:1)

ŠIBENIK- Stadion na Šubićevcu. Gledatelja 400. Sudac: Jakov Titlić (Hrvace) -7. Strijelci: 0:1 Fatić (39.), 1:1 Rak (66.), 1:2 Monjac (90+4). Najbolji igrač: Mateo Monjac (Orijent).

Šibenik: Labrović (5,5), Pajić (5), Vukorepa (5), Pandža (5,5), Bilić (5), Bulat (5,5), Španja (5,5) (od 76. Ćurić -), Rak (6), Kukec (5,5), Celić (5,5) (od 56. Antunović 6,5), Juričić (5,5) (od 83. Laća -).

Orijent: Berković (6,5), Vidas (7), Smolčić (6,5), Tadejević (6,5), Travaglia (6,5), Mohorovičić (6), Fatić (7), Monjac (7,5), Liber (6) (od 88. Maloku -), Črnko (6) (od 71. Fućak 7), Gerc (6,5) (od 64. Iličić -).

19. travanj 2024 04:49