StoryEditorOCM
NogometBez eksperimentiranja

Španjolski trener najavio dalmatinski derbi: ‘Da, zbog rivaliteta će protiv Hajduka igrati idealnih 11!‘

Piše Krešimir Gulin
15. svibnja 2021. - 12:29

U taboru Šibenika bez rezultatskog imeprativa dočekuju dalmatinski derbi s Hajdukom. Naime, Narančasti su odavno pregrmjeli sve brige oko ostanka u ligi, pa do kraja sezone mogu igrati rasterećeno. Međutim, kada Bijeli stižu na Šubićevac onda nema govora o tome da bi Narančasti mogli nastupiti s 'pola gasa'.

Na maksimalan angažman tjera ih stari rivalitet između susjeda. Shvatio je to i španjolski trener Sergio Escobara u manje od dva mjeseca koliko živi u Šibeniku. Stoga je u prošlom kolu odmorio umorne 'ratnike' Schildenfelda, Emira Sahitija, Pajića, Kvesića i lišio ih dalekog puta u Osijek, a sve kako bi što spremniji dočekali sraz s Hajdukom:

image
Sergio Cabus Escobar
Damir Krajač/Cropix

- Istina, planski smo neke igrače odmarali u Osijeku, nadam se da im je taj 'time out' dobro došao. Također, u Gradskom vrtu smo dali pirgodu i nekim mladim igračima. Nema dvojbe kako je utakmica s Hajdukom vrlo važna za nas. Ne toliko što se bodova tiče, ali zbog rivaliteta koji vlada među ovim klubovima i gradovima svakako. Hajduk nam stiže u vrlo dobroj formi, vjerojatno u svom najboljem momentu u sezoni. S druge strane, mi smo bez grča, možemo slobodno otpustiti kočnice. Zaista, bilo bi lijepo pobijediti ili uzeti barem jedan bod u posljednjoj utakmici sezone na Šubićevcu- poručio je Španjolac na klupi Šibenika.

Escobar drži kako Hajduk trenutačno nema slabog mjesta:

- Posebno mi se sviđaju Fossati i Biuk. Međutim, Livaja je generator svega dobroga u igri Splićana- drži Escobar.

Njemu eksperiment s miksanjem momčadi u Osijeku nije uspio. Šibenčani su primili tri laka komada i općenito ostavili blijed dojam. Stoga, Escobar najavljuje kako će na Hajduk istrčati s nominalno najjačim trupama:

- Da, igrat će, rekao bih, idealnih 11. Žao mi je što neće igrati Marko Bulat, koji je protiv Osijeka zaradio treći žuti karton. Razgovarao sam s njim, jer ga još čeka gostovanje kod Dinama u zadnjem kolu. Bit će to posebna utakmica za njega, jer je Dinamo njegov budući klub. No, i bez našeg kapetana vjerujem da ćemo složiti dobru ekipu za suprostaviti se Hajduku. Nadam se da će biti lijepa utakmica- zaključio je Escobar.

image
Marko Bulat neće igrati dalmatinski derbi
Nikša Stipaničev/Cropix
18. travanj 2024 11:31