StoryEditorOCM
NogometJedan ali vrijedan

Šibenik upisao prvi bod na tradicionalno neugodnom gostovanju: Krstanović promašio drugi penal u bogatoj HNL karijeri

Piše Krešimir Gulin
11. rujna 2020. - 21:59

Šibenik je sačuvao skalp na 'Apašu', koprivničkom stadionu koji je tradicionalno crn 'narančastima'. Naime, Šibenčani otkako je 1.HNL nisu nikada pobijedili u Koprivnici. Tradiciju nisu prekinuli ni ovaj put, ali mogu biti sretni što isu z četvrtog pokušaja upisali prvi bod u povratničkoj prvoligaškoj sezoni.

Po prikazanom na travnjaku, mogli su i više, jer apsolutno dominantan bio je Šibenik u prvom poluvremenu. No, gosti nisu uspjeli kapitalizirati nekoliko lijepih stiuacija za postizanje pogotka. S druge strane, Slaven Belupo nije uputio niti jedan udarac u okvir Laborvićevih vrata, ali je do najbolje šanse došao 'ni iz čega'. Jedan naizgled bezazleni centaršut glavom je spustio Krstanović, lopta je pogodila u ruku Pandžu, a sudac Čuljak je nakon intervencije VAR-a pokazao na bijelu točku.

Loptu je uzeo Krstanović, ali je poprilično promašio cilj. Zanimljivo, to je 37- godišnjem napadaču bio tek drugi promašeni penal u 1.HNL od ukupno 29 pokušaja.

Prije toga ispromašivao se Šibenik. Već  3. minuti gosti su imali zicer, no promašio ga je Deni Jurić, koji je poslije sjajne akcije Sahitija i Raka bio oči u oči s domaćim vratarem.

Drugu sjajnu prigodu 'narančasti' su imali u 22. minuti. Ovaj put Jurić je asistent, a Ćurić je iz blizine promašio poluvolej.

U drugom poluvremenu domaćin je bio nešto življi, ali ne i odveć konkretan. Osim u sudačkoj nadoknadi kada je Labrović fantastično skinuo udarac Etoundija. Doduše, ni Šibenik nije bio opasan kao u prvih 45 minuta, pa je podjela bodova poprilično realan konačni ishod.

Slaven Belupo-Šibenik 0:0 (0:0)
KOPRIVNICA- Stadion 'Ivan Kušek- Apaš'. Bez gledatelja. Sudac: Ante Čuljak (Zagreb) -7. Najbolji igrač: Karlo Bilić (Šibenik).
U 44. minuti Krstanović je promašio kazneni udarac.
Slaven Belupo: Filipović (6,5), Božić (6), Paracki (6,5), Soldo (5,5), Bogojević (5,5), Mlinar (-) (od 22. Goda 5,5), Bačelić- Grgić (6,5) (od 90. Van Bruggen -), Glavčić (6), Lulić (5,5), Boakye (5,5) (od 60. Etoundi -), Krstanović (5).
Šibenik: Labrović (7), Pajić (6,5), Pandža (6), Bilić (7), Anočić (-) (od 31. Kvesić 6,5), Ćurić (6), Bulat (6,5), Sahiti (7), Rak (6,5) (od 72. Španja -), Prince (6,5), Jurić (5,5) (od 77. Celić -).

16. travanj 2024 23:25