StoryEditorOCM
Nogometutakmica sezone

Šibenik slavio Jakoliševim projektilom u posljednjoj sekundi! Pogledajte svih sedam golova iz Pule

Piše Krešimir Gulin
20. studenog 2021. - 19:11

U šokantnoj utakmici u Puli, Šibenik je pogotkom Marina Jakoliša u sedmoj minuti sudačke nadoknade ostvario prvu ovosezonsku pobjedu u gostima. Tako je okončan rijetko uzbudljiv susret s puno golova, velikih preokreta i jednim promašenim kaznenim udarcem.

Sraz dviju izrazito domaćinskih ekipa na početku je izgledao kao da se igra na Šubićevcu. Naime, Šibenik je imao izazitu dominaciju koja im je donijela odličnu prigodu u 13. minuti. Antonio Marin je pucao s 20-ak metara, lopta je pogodila obje vratnice ali nije htjela preko gol linije.

Istra se pojavila dvije minute kasnije, kada je Mišković dalekometnim dodavanjem lansirao Serderova u situaciju 'jedan na jedan' s Rogićem, no Rus je promašio.

Nakon te epizode, stvari na travnjaku stubokom su se promijenile. Plivala je Šibenikova obrana često ostavljana na širokom prostoru i samo zahvaljujući raspoloženom Rogiću Puljani nisu poveli.

Vratar Šibenika istanuo se u 32. i 34. minuti kada je obranio opasne udarce Lisice i Luke Marina.

Osim toga, imali su domaćini još dvije dobre šanse, međutim oba puta je vrlo aktvni Mišković bio je neprecizan kod udaraca glavom.

I kada je Istra izgledala puno bolje, Šibenik je poveo u 39. minuti. Veliki posao napravio je Sahiti koji je odezeo loptu u opasnoj zoni, Marin je proslijedio do Marina Jakoliša koji je uz pomoć bloka Portugalca Silve savladao Lučića.

Međutim, obrana Šibenika nastavila je 'puštati' i Rosasova momčad nije znala sačuvati vodstvo do poluvremena. Po tko zna koji put ispao je Mina na lijevoj strani, a nakon ošrog udarca Luke Marina s vrha peterca nemoćan je ostao i dobri Rogić.

Slična slika i u nastavku utakmice, u 50. minuti kiksao je šibenski stoper Bilić, no srećom po njegove Mišković je promašio praktički nebranjenu mrežu.

Osječanin na posudbi u Istri nadmudrio je obranu Narančastih i dvije minute kasnije, ali njegov udaraca odlazi tik pored vratnice.

Serija teško shvatljivih grešaka obrambenih igrača Šibenika donijela je Istri kazneni udarac u 58. minuti. U pokušaju da izbije loptu Antonio Jakoliš faulirao je Serderova. Ali, Šibenik ima svog svetog Lovru- Rogića koji je obrabio udarac Belje s bijele točke.

Ta obrana okrenula je utakmicu, a nakon Rogića na scenu je stupio Ivan Delić.

 U 61. minuti eksplodirao je već duže vrijeme uspavani centarfor Šibenika, točnije od prošle utakmice s Istrom. Bivši hajdukovac je 'izvozao' svog čuvara i onda s ruba kaznenog prostora zabio u suprotne rašlje, ili gol za 'eurovizijsku razmjenu'.

Kao da je Delić imao poseban motiv da se dokaže svojoj bivšoj momčadi, pa im je 'zapaprio' i u 72. minuti. Sjajno je reagirao nakon ubačaja Marina Jakoliša i petom zabio iskoristivši smušenost domaće obrane.

Naravno da u ovako 'ludoj' utakmici tu priči nije bio kraj. U 82. minuti Istra je opet lagano izigrala obranu Šibenika, pa je Beljo u konačnici imao lagan posao da pospremi loptu u mrežu.

Stigla je Istra do poravnanja u 87. minuti nakon vrlo lijepog pogotka Miškovića, koji je s 25 metara pogodio sami kut Rogićevog gola.

Sudac Pečarić odlučio je da će se igrati pet minuta nadoknade. To vrijeme je baš isticalo kad je iskusni Bačelić- Grgić iznudio slobodan udarac na domak kaznenog prostora. Odgovornost je preuzeo Marin Jakoliš, oštro odapeo i lopta se našla u mreži Lučića za veliko slavlje Narančastih.

stra 1961- Šibenik 3:4 (1:1)

PULA- Stadion 'Aldo Drosina'. Gledatelja 372. Sudac: Goran Pečarić (Zagreb)- 6,5. Strijelci: 0:1 M. Jakoliš (39.), 1:1 L. Marin (44.), 1:2 Delić (61.), 1:3 Delić (72.), 2:3 Beljo (82.), 3:3 Mišković (87.), 3:4 M. Jakoliš (90+7). Najbolji igrač: Marin Jakoliš (Šibenik).

Istra 1961 (4-2-3-1): Lučić (5,5)- Hujber (5), J. Silva (5), Einar (5), L. Marin (6,5)- Mlinar (5,5), Desio (5,5) (od 65. Perković -)- Lisica (6), Serderov (6) (od 60. Bande -), Mišković (7)- Beljo (6).

Šibenik (4-2-3-1): Rogić (7,5)- A. Jakoliš (5,5), Perić (-) (od 24. Bilić 6), Batarelo (6), Mina (5,5) (od 57. Kvesić 5,5)- Ćurić (7), Rak (7)- Sahiti (6,5) (od 57. Attys 5,5), A. Marin (7) (od 80. Bačelić- Grgić 6,5), M. Jakoliš (8)- Delić (8).

M. Jakoliš 0:1

Marin 1:1

Delić1:2

Delić 1:3

Beljo 2:3

Mišković 3:3

M. Jakoliš 3:4

25. travanj 2024 02:04