StoryEditorOCM
NogometNogomet

Šibenik predstavio prve dvije akvizicije: Mario Ćurić iz Solina te Martin Pajić iz Međimurja potpisali dvogodišnje ugovore s 'narančastima'

18. srpnja 2019. - 13:51

Prošlog tjedna, na prvoj prozivci uoči početka priprema za novu sezonu, novom treneru Krunoslavu Renduliću odazvalo se šest novih igrača. To su Mateo Pranić, Luka Juričić, Drago Lovrić, Ivan Vidović, Mario Ćurić i Martin Pajić. Potonja dvojica stavila su i potpis na dvogodišnji ugovor s "narančastima". Sportski direktor Šibenika Ivan Bulat ima samo riječi hvale za obojicu novih stanara šibenske svlačionice.

- Riječ je o dvojici mladih igrača. Pajić je rođen 1999. godine i dolazi iz čakovečkog Međimurja. Ćurić je godinu stariji i proteklu sezonu je nastupao za Solin u 2. HNL. Gledajući utakmice 2. HNL protekle sezone, držim da smo povukli pravi potez angažmanom ove dvojice igrača, jer se radi o vrlo kvalitetnim igračima. Pajić uglavnom igra na poziciji desnog beka, iako može pokriti i neka druga mjesta u momčadi. Važno je napomenuti kako je riječ o mladom reprezentativcu Hrvatske i zaštićenom godištu. Nadam se kako će Pajić svojim igrama u Šibeniku nastaviti dobivati reprezentativne pozive i kako ćemo zajedno napraviti dobre rezultate.

Hajdukova škola

- Što se Ćurića tiče, riječ je o nogometašu koji je cijelu omladinsku školu prošao u Hajduku. Ako se ne varam, tri sezone je odigrao za "bijele". Lani je igrao za Solin u 2. HNL i držim kako je bio jedan od njihovih najboljih igrača. Dapače, išao bih tako daleko i kazao kako je Ćurić bio jedan od ponajboljih veznih igrača 2. HNL općenito. Zbog svega toga mislim da nam Ćurić može jako puno pomoći u ostvarivanju naših ciljeva. Na koncu, mogu samo zahvaliti i Pajiću i Ćuriću što su odabrali Šibenik za klub u kojem će ostvariti svoje sportske želje - kazao je Bulat o dvojici novih igrača koje će na raspolaganju imati trener Rendulić.

 

 

Šibenskoj nogometnoj javnosti predstavio se i Mario Ćurić, 182 centimetra visoki veznjak, koji će u rujnu napuniti 21 godinu. Ćurić ima solidno iskustvo igranja u 2. HNL, gdje je odradio 51 utakmicu i postigao pet golova:

- Drago mi je da sam postao dio ovog kluba. Vjerujem da sam izabrao pravi put za nastavak svoje karijere. Šibenik je veliki klub sa svijetlom tradicijom. Mislim da možemo napraviti dobre rezultate u novoj sezoni. Nadam se obostranoj koristi. Ili, da ću ja pomoći klubu da ostvari svoje ciljeve, a da ću ja istovremeno napraviti iskorak u svojoj nogometnoj karijeri - započeo je novi veznjak Šibenika.

Spominjali ste ostvarenje ciljeva. U Šibeniku su oni uvijek visoki, kada se radi o 2. HNL. Svake sezone je imperativ borba za sam vrh tablice i ulazak u viši rang:

- To je istina. Spremni smo na tu ulogu. Jasno da je Šibeniku cilj ulazak u 1. HNL i držim kako Šibenik to može ostvariti - veli Ćurić.

Sportski direktor Bulat vas je silno nahvalio.

- Da, čuo sam da govori lijepe riječi. Nadam se kako ću opravdati očekivanja od ljudi u Šibeniku. Mislim da mogu puno toga dobroga donijeti ekipi svojim igrama. Na meni je samo da pokušam u Šibeniku ponoviti dobru sezonu koju sam imao u Solinu - govori novi član "narančastih".

 

Lani ste igrali protiv velikog broja sadašnjih suigrača. To znači da vrlo dobro poznajete momčad Šibenika?
- Više-manje poznajem sve igrače. S nekima sam igrao i prije, a većinu znam s drugih nogometnih terena. U svakom slučaju, ekipa je vrlo dobra - govori Ćurić za kojeg se očekuje da bude novi šibenski "motorin" u manevru ili da zamijeni Vodičanina Ivana Rocu.

- Nikad se nisam volio hvaliti, ali "na ti" sam s loptom. Imam i dobru lijevu nogu - šut i razigravanje. Nadam se da će to publika imati priliku i vidjeti dok budem igrao za Šibenik. Inače, snalazim se na toj poziciji zadnjeg veznog koju je prošle sezone igrao Roca, međutim mogu igrati i na drugim mjestima u sredini terena - poručio je Ćurić, koji ne krije da je imao i drugih ponuda, no odlučio se za Šubićevac.

- Ponavljam, mislim da sam dolaskom u Šibenik izabrao pravi put u karijeri. Sudeći po prvim dojmovima još više sam siguran da sam donio pravu odluku - poručio je Ćurić.

 

 

Za razliku od njega, Čakovčanin Martin Pajić ima nešto manje utakmica u nogama. U 2. HNL ih je skupio 19, postigavši jedan pogodak. No, deficit utakmica ne čudi, jer se radi o 19-godišnjaku. Međutim, nedvojbeno da se radi o finom potencijalu o čemu svjedoči i igranje za U20 reprezentaciju Hrvatske. Međimurcu je dolazak u Krešimirov grad prvi profesionalni odlazak od kuće, ne računamo li iskustvo igranja u mlađim uzrastima Rijeke.

Velike ambicije

- Jako sam sretan što sam došao u Šibenik, radi se o klubu s velikim ambicijama. Šibenik je definitivno prvi pretendent za napad na 1. HNL. Uvjeren sam da se konačno ove godine može i vratiti u Prvu ligu - "u glavu" je krenuo novi desni branič Šibenika.
Na njegovoj poziciji jaka je konkurencija. Za prvih 11 Čakovčanin će se morati boriti s Pecolajem i Blaićem.

- Neka konkurencije, ona može samo pomoći da izvučemo ono najbolje iz sebe. U svakom slučaju, to je puno bolje nego ne imati konkurenciju. Na meni je samo da se nametnem i radim - govori Pajić.

I trener Rendulić je bio branič dok je igrao, doduše ordinirao je na lijevoj strani. Sigurno je dosta tražiti od vas.
- Tko zna, možda to bude i prednost. Sigurno mi može dati dobre savjete, ali i poneku kritiku kada to bude trebalo - veli novi igrač "narančastih".

Na Šubićevac stižete s reputacijom mladog reprezentativca?
- Mislim kako je Šibenik idealan klub da učvrstim taj svoj status. Sudeći po prvim dojmovima, u Šibeniku se radi veoma profesionalno. Trener je odličan i ako tako nastavimo, ne bi trebalo biti problema u ostvarivanju zacrtanih ciljeva - zaključio je Pajić.

27. travanj 2024 13:00