StoryEditorOCM
Nogometkorak bliže cilju

Šibenik ostao neporažen u Osijeku; Vratar Lovre Rogić opet spasio Narančaste

Piše Krešimir Gulin
18. ožujka 2023. - 18:06

Bod po bod- kućica. Šibenik nije stigao do prve pobjede u Osijeku otkako se 2020. godine vratio u 1.HNL, međutim Narančasti mogu biti zadovoljni jer su još malo pobjegli Gorici i stigli korak bliže konačnom cilju- ostanku u ligi.

Problem za Šibenik uskrsnuo je i prije početka utakmice. Na zagrijavanju se ozlijedio stoper Perić, pa je umjesto njega neplanirano uskočio Kolumbijac Mesa.

Čanadi je zato planirano započeo u istom sustavu koji je urodio plodom u zadnjem kolu protiv Dinama. Odlučio se strateg Narančastih za sličnu taktiku prepustivši Osječanima posjed čekajući prigodu iz kontranapada.

No, za razliku od dvoboja s Dinamom Šibenik je rjeđe prijetio, prvi put tek u 16. minuti, ali udarac Kvržića obranio je Malenica. Gotovo jednako neopasan bio je i domaćin, čijih je nekoliko pokušaja, poglavito najaktivnijeg Caktaša, bilo tek za zagrijavanje Rogića.

Najbolju akciju dotadašnjeg dijela utakmice Šibenik je odigrao u 34. minuti. Arai je lijepo petom ostavio za bivšeg igrača Osijeka Kvržića, ali opet je Malenica na visini zadatka.

Odgovorio je domaćin u 43. minuti, centirao je Gržan za Argentinca Miereza koji u svom stilu tuče glavom, srećom po Šibenčane malo preko grede.

U konačnici, prvo poluvrijeme završilo je bez golova, ali i bez pravih prigoda.

I u drugom poluvremenu Caktaš je najpoduzetniji u redovima Osijeka. U 54. minuti majstorski je izveo slobodan udara s više od 25 metara, međutim krasnu paradu izveo je Rogić.

Kako je vrijeme odmicalo, utakmica se sve više otvarala. I jedan i drugi takmac nisu se zadovoljavali remijem, već su tražili pogadak.

Na prijetnju Miereza odgovorio je Arai, ali oba čuvara mreže bila su na visini zadatka, tako da je šut brzonogog Japanca ukrotio Malenica.

I baš u razdoblju najbolje igre Šibenika- kazneni udarac za Osijek. U 71. minuti domaćini su na brzinu izveli aut, a Matić je neoprezno startao na Miereza. Za suca Čulinu bilo je to dovoljno za najstrožu kaznu, iako je mogao dosuditi i drugačije.

Iako je osječka publika zazivala Škorića, loptu je na bijelu točku namjestio Caktaš. No, još jednom je Rogić bio šibenski ‘sveti Lovre‘. Čuvar mreže Narančastih obranio je ne tako loš udarac Caktaša s 11 metara i sačuvao ‘nulu‘.

Jasno, trebao je Šibenik istrpjeti još dosta nasrtaja Osijeka do konačnog boda, ali mogli su Narančasti i do punog plijena da su imali više koncentracije ili nekog igrača koji bi odigrao kvalitetan zadnji pas u brojnim izglednim protuudarima poput onog u 85. minuti kada je najbrži igrač HNL-a jurnuo sam prema vratima Malenice, ali bez konkretne završnice.

Osijek-Šibenik 0:0 (0:0)

OSIJEK- Stadion Gradski vrt. Gledatelja 2312. Sudac: Ante Čulina (Zagreb) -6. Najbolji igrač:Lovre Rogić (Šibenik).

Osijek (4-3-3): Malenica (7)- Gržan (6), Barišić (6,5), Škorić (6,5), Leovac (6) (od 63. Jurčević -)- Nejašmić (6), Žaper (5,5) (od 46. Omerović 6), Jugović (6) (od 63. Lovrić -)- Fiolić (6) (od 77. Živković -), Mierez (7), Caktaš (5).

Šibenik (4-4-2): Rogić (8)- Kvržić (6,5), Mesa (7), Matić (6), Mina (6,5)- Arai (6) (od 90. Knežević -), Đira (6,5) (od 71. Soldo -), Đorić (6,5), Čanađija (6,5) (od 83. Skorup -)- Dolček (6) (od 71. Radonjić -), Hiroš (5,5) (od 46. Špeljak 6).

17. travanj 2024 20:23