StoryEditorOCM
Nogometborbeni remi

Šibenik opet bez punog plijena na gostovanju, Božić promašio zicer za pobjedu

Piše K.G
8. listopada 2023. - 17:26

Nogometaši Šibenika opet su ostali bez pobjede na gostovanjima. Ovaj put odigrali su bez golova ne nezgodnom terenu kod Croatie u Zmijavcima. Međutim, i taj jedan bod bio je dovoljan Narančastima da se izjednaće na vrhu tablice s Vukovarom i Zrinskim sa 17 bodova.

Prvo poluvrijeme bilo je iznikno tvrdo, bez konkretnijih prigoda i s jedne i s druge strane. Što se Šibenika, najbolje što smo vidjeli bio je udarac Roce, koji je obranio domaći vratar Vukman.

Domaćini, pak, u prvih 45 minuta nisu ozbiljnije zaposlili Šibenikovog čuvara mreže Đakovića.

Odmah na početku drugog poluvremena trener Šibenika Carević iz igre je izvukao nevidljivog Laću te uveo često osporavanog Božića, pa su Narančasti odmah dali gasa.

Već u 48. minuti dobru prigodu nakon kornera imali su Narančasti, no neprecizan je bio Gačić. Samo pet minuta kasnije Majić šutira iskosa, ali i njegov udarac odlazi izvan okvira gola.

A onda u 55. minuti matna situacija pred golom Šibenika, međutim sjajnom reakcijom istaknuo se Đaković.

Taman kada se činilo da se utakmica razbuktala uslijedila je duža stvaralačka pauza. Sve do 70. minute kada je Šibenik opet opasan iz kornera. Najviši u skoku je Perić, ali tukao je visoko preko grede.

Blizu cilja bio je Majić u 78. minuti, no njegova felšana lopta završila je pored vratnice. Centarfor Narančastih kojega nikako neće gol nastavio je crnu tradiciju i u Zmijavcima. Božić je u 85. minuti imao zicer za pobjedu, međutim kada je izaša oči u oči s golmanom Croatie pogodio je gredu.

U idućem kolu, Šibenik u subotu, 14. listopada u 18 sati dočekuje zagrebačku Dubravu.

Croatia (Z) - Šibenik 0:0 (0:0)

ZMIJAVCI- Igralište Marijan Šuto Mrma. Sudac: Antonio Melnjak (Rijeka).

Croatia (Z): Vukman, Šalinović (od 84. Radić), Čulina (od 46. Grgić), Gadže, M. Šabić (od 37. Marić), Nikolić, Šimunić, M.Šuto, Brkić, Gudelj, Todorić (od 73. A. Šuto).

Šibenik: Đaković, Perić, Gačić, Dujmović, Kolega (od 73. B.Brajković), Roca, Marijanović (od 73. Ivanković), Cvijanović, Majić (od 82. Bačelić-Grgić), Laća (od 46. Božić), Torres (od 87. R. Brajković).

28. travanj 2024 02:46