StoryEditorOCM
Nogometgostovanje u puli

Šibenčani već mjesec dana ne znaju za pobjedu: trener Rosas i stariji Jakoliš najavili utakmicu s Istrom

Piše Krešimir Gulin
19. studenog 2021. - 14:18

Nogometaši Šibenika više od mjesec dana ne znaju za pobjedu. Točnije, zadnji put su do 'troboda' došli 17. listopada protiv Hajduka. Stoga je i trener Mario Rosas otvoreno priznao kako je momčad u mini-krizi. U javnosti su se čak pojavile i glasine kako kolumbijski vlasnici nisu baš zadovoljni španjolskim trenerom, no on je još uvijek u sedlu.

Prigodu za povratak na pobjednički put Narančasti imaju u subotu kada gostuju u Puli. Međutim, statistika nikako nije na njihovoj strani. Naime, Šibenik jedini u 1. HNL još uvijek nije slavio na strani. Osim toga, kod Istre ne zna za pobjedu punih deset godina, preciznije od ožujka 2011. godine kada su na Drosini trijumfirali (4:1) pod vodstvom Vjekoslava Lokice.

Jedini igrač iz sadašnje postave koji je igrao i tada bio je Antonio Jakoliš:

- Eto, brat zna recept kako pobjeđivati u Puli. Samo ćemo ga zamoliti da nam kaže kako i problema nema- bacio je na šalu Marin Jakoliš, ponajbolji igrač Šibenika ove sezone.

Međutim, brzo je nastavio u ozbiljnom tonu:

- Da, svjesni smo da smo upali u mini krizu nakon Hajduka. Rekao bih da smo se maksimalno potrošili u toj utakmici. Srećom, imali smo reprezentativnu pauzu, dobili smo i nekoliko slobodnih dana da razbistrimo glave. U prvom dijelu prvenstva u 35. minuti smo vodili 3:0 protiv Puljana. Gore idemo s istim stavom, idemo uzeti sva tri boda, jer nismo ništa lošiji nego što smo bili na početku sezone- optimist je brzonogi krilni napadač Šibenika.

Trener Rosas smatra kako je njegova momčad pokazala dobru reakciju već u prošlom kolu s Rijekom (0:1):

- U toj utakmici sve je bilo dobro izuzev rezultata. Istu reakciju očekujem i protiv Istre, ali osim dobre igre očekujem i pozitivan rezultat- veli Španjolac na klupi Šibenika.

Tijekom reprezentativne stanke liječnički tim Narančastih uspio je oporaviti neke važne igrače poput Sahitija i Bačelića- Grgića, no pitanje je hoće li taj dvojac biti spreman za svih 90 minuta, budući da su iza njih dugotrajne ozljede. Ozdravio je i veznjak Attys. S reprezentativnih okupljanja neozlijeđeni su se vratili Marin i Rak. Međutim, ni u Puli neće zaigrati Indijac Jhingan, ni Riječanin Močinić:

- Jhingana smo izgubili na desetak dana zbog manje ozljede. Problema ponovno ima i Močinić. Taj momak zaista nema sreće. Radi se o sjajnom nogometašu koji bi nam mogao puno pomoći zato ćemo ga strpljivo čekati- poručio je Rosas.

Vjerojatni sastav Šibenika (4-2-3-1): Rogić- A. Jakoliš, Perić, Batarelo, Kvesić- Ćurić, Rak- Sahiti, Marin, M. Jakoliš- Delić.

Utakmica Istra 1961- Šibenik igra se u subotu u Puli s početkom u 17,05 sati. Sudac je Goran Pečarić iz Zagreba.

19. travanj 2024 09:17