StoryEditorOCM
NogometOstaje li ‘sveti Lovre‘?

Rogić otkrio tko mu je šapnuo kako obraniti penal Caktašu. Odgovorio i na jedno od ‘najvrućih‘ pitanja na Šubićevcu

Piše Davor Trutin/SN
20. ožujka 2023. - 10:53

Remijem u Gradskom vrtu Šibenčani su napravili korak više u borbi za ostanak. Na svom "stratištu" protiv suparnika koji je prava crna mačka za njih, Šibenčani su i drugi put ove sezone uzeli bod, koji u sinergiji s ona tri izborena protiv Dinama čine lijepu zalihu. I, povećanje nad "goničima " iz Turopolja na +8 poslavši na "aparate" one koji u svakom osvojenom bodu vide nekakve zavjere...

Šibenik je u Slavoniji odigrao solidnu utakmicu, u prvih 45 minuta pomalo ukočen, bojažljiv, ali u nastavku je to izgledalo puno bolje. Sredinom nastavka Čanadijeva momčad je uspjela zagospodariti Gradskim vrtom, što se nije događalo u prethodnim utakmicama.

Arai, Špeljak i Soldo su mogli zaviti Škorića i Lege u crno, ali istina, i Mierez i posebice Caktaš su mogli Šibenčane kući poslati bez ičega.

image

 Lovre Rogić i Luka Ivanušec

Nikša Stipaničev/Cropix

Ali, da tako ne bude pobrinuo se šibenski junak - Lovre Rogić. Šibenski nogometni "svetac" iz Vrane skinuo je niz teških lopti, a vrhunac je bio obranjeni penal Caktašu. Dovoljno da opet bude slavljen i proglašen igračem utakmice.

-Nije loše, uzeli smo bod protiv Osijeka koji je kod kuće favorit protiv svih. Pokazali smo da možemo igrati sa svima, i oplemenili tu pobjedu nad Dinamom. Uzeli smo četiri boda u ta dva susreta i sigurno kročimo prema mirnoj luci - kaže nam Roga, koji je dva slobodna (nagradna) dana iskoristio za obiteljski izlet na Plitvička jezera.

Bod je značajan u kontekstu borbe za ostanak, ali Lovre pomalo žali i za sva tri:

-Mogli smo i pobijediti, u prvom poluvremenu smo bili pomalo uspavani, ali zato smo u nastavku bili hrabriji, okomitiji i mogli smo postići gol, dva. Trebali smo biti malo odlučniji u situacijama 1 na 1, ali nakon svega moramo biti zadovoljni i s ovim velikim bodom jer smo mogli i izgubiti. Osvojili smo četiri boda u utakmicama protiv Dinama i Osijeka, što ćemo više.

Vratili smo se na osječki remi, s naglaskom na obranjeni penal Caktašu. Rogić nam je otkrio i malu zanimljivost oko toga.

-Prije nego je Caktaš uzeo loptu na 11 metara prišao mi je suigrač Đira i kazao gdje će pucati Caktaš. I ja sam pratio gdje Mijo puca, i eto uz Đirinu sugestiju i neki moj instinkt obranio sam taj kazneni udarac.

To mu je tek drugi obranjeni jedanaesterac u HNL-u, iako se čini da ih je obranio puno više.

-Da, obranio sam dva penala, jedan Krstanoviću i sada Caktašu. Bit će ih još nadam se ha,ha...

Šibenska jedinica zato je u Osijeku došao do već 9. clean sheeta u sezoni, ispred je samo Majkić.

-Hvatamo ga polako...Ima još kola ha, ha.

image

 Lovre Rogić

Marko Mrkonjić/Cropix

Lovre je zato najbolji golman 1.HNL sa 3,5 obrane po utakmici po Sofa scoreu. Ponavlja se tako lanjska sezona kada je također bio u vrhu po obranama. S takvim raspoloženim kapetanom Šibenik sigurno korača prema svom ovosezonskom cilju - a to je ostanak. Rogiću ovo ljeto istječe ugovor, svi bi ga rado vidjeli i dalje na ŠI golu.

-Razgovori na tu temu će se dogoditi uskoro, nadam se u ovoj prvenstvenoj stanci. Klub bi želio da produžimo suradnju, i sve ćemo znati vrlo brzo - kazao nam je pouzdani vratar Šibenčana, koji koliko znamo ne bi imao ništa protiv da i dalje čuva šibenska vrata. Poput zaštitnika Krešimirova grada Svetog Mihovila...

 

16. travanj 2024 22:55