StoryEditorOCM
NogometNesretan Balajićev debi

"Ukleti" Šibenik na naplatnim kućicama vodio do sudačke nadoknade pa primio dva gola i šokantno izgubio

Piše Krešimir GULIN
NIKŠA STIPANIČEV/HANZA MEDIA
6. prosinca 2016. - 12:44

Nogometaši Šibenika kao da su ukleti ove sezone. Ili, kao da im nije dovoljno bezbroj unutarnjih problema koji ih tište, pa im je i Fortuna okrenula leđa. Manjak sreće, ili neobjašnjiva dekoncentracija u završnici, glavni su razlozi bolnog poraza Šibenika u Lučkom (1:2). Momci Stipe Balajića sve do sudačke nadoknade vodili su 1:0 i držali vrijedna tri boda u rukama. Međutim, u četiri minute dodanog vremena neshvatljivim greškama dozvolili su Lučkom da postignu dva gola i uzdignutih ruku napuste igralište. Ne treba dodatno ni objašnjavati koliko bi tri boda protiv izravnog suparnika u borbi za opstanak značila Šibenčanima. S njima bi na tablici preskočili i Hrvatski dragovoljac i Novigrad, a pobjeda bi zasigurno ojačala krhko samopouzdanje igrača Šibenika te dala dodatni zamašnjak novom treneru Balajića. Na kraju, dogodilo se sve suprotno, pa je debi Stipe Balajića na klupi Šibenika završio nesretno.

– Kažete da je vama bilo teško pratiti rezultat iz Lučkog. Onda samo možete zamisliti kako je nama to bilo gledati i doživjeti iz prve ruke. Ne zvuči kao floskula, jer doista smo sami sebe pobijedili. Frustrirajuće je na kakav način smo prokockali vodstvo. Vjerujte, ovakav poraz još nisam ni vidio ni doživio u svojoj karijeri – pričao je trener Šibenika.
A kad to kaže čovjek koji je oko dva i po desetljeća u ozbiljnom nogometu onda to ima težinu:
– Pazite, mi smo u potpunosti kontrolirali utakmicu, dobro stajali na terenu. Promašili smo tri- četiri zicera, dok su domaćini imali samo jednu stopostotnu šansu. Za "regularnih" 90 minuta igračima nemam što zamjeriti. Istina, bilo je tehničkih, pa i taktičkih pogrešaka. Ali, od igrača sam tražio volju, trku, htijenje i zalaganje i to su ispunili. A kada igrači ispune te zadatke, onda se tehničke pogreške mogu i oprostiti – ističe Balajić.
Više nema dvojbe da je problem Šibenika i psihološke prirode:
– Slažem se s vama. Samopouzdanje igrača je poljuljano. To se najbolje vidjelo nakon što smo primili izjednačujući pogodak.
Tada je domaćin uspio iskoristiti našu paniku i zabiti pobjedonosni gol – otkriva kormilar Šibenika.

Balajić je u Lučkom posegnuo za određenim taktičkim promjenama u odnosu na model koji je forsirao njegov prethodnik Anđelko Godinić. Sinjani je odlučio zaigrati u formaciji 4-2-3-1 s Alispahićem i Živkovićem na pozicijama zadnjih veznih igrača. Brito je bio polušpic, a Maleš i Dosti na bočnim pozicijama. Znakovito je da je na vratima osvanuo Nigerijac Ayotunde, a do jučer neprikosnoveni kapetan Slavica na klupi. Među pričuvama je završio inače standaradni lijevi bočni Musa, pa su bekovski par činili Pecolaj desno i Bartulović lijevo. Na koncu, na put u Zagreb uopće nisu išli napadači Litavac Stankevičius i Talijan Sallustio. Balajića smo pitali jesu li to prvi koraci u smjeru neophodne zimske doselekcije koja je nužna Šubićevcu:
– Ma sustav je manje- više dobro funkcionirao. Oko toga nemam veći primjedbi. Naravno, promjene ćemo raditi polako, korak po korak. I prije nego što sam došao u Šibenik znao sam većinu igrača. Također, znam da u Šibeniku ima i dosta mladića pred kojima je svjetla budućnost, ako budu kvalitetno radili. Kod mene će mladi sigurno dobijati šansu. Nadalje, radit ću sve ono što vidim i smatram da je za dobrobit kluba. Šibenik je na prvom mjestu i iznad sviju nas kao pojedinaca – diplomatski je zaključio Stipe Balajić.

Preneseno iz Šibenskog lista od 24. studenog 2016. godine


Lučko - Šibenik 2:1
LUČKO - Stadion u Lučkom. Gledatelja 100. Sudac: Jakov Titlić (Hrvace). Strijelci: 0:1 Slavica (15), 1:1 Alviž (90/autogol), 2:1 Janjiš (90). Najbolji igrač: Robert Janjiš (Lučko).
Lučko: Nevistić, Shin, Bajalica, Miletić, Rihter, Janjiš, Baltić, Karoglan (od 46. Mihaljević), Hodžić (od 72. Karamatić), Jurić (od 83. Cetina), Petrović.
Šibenik: Ayotunde, Pecolaj, Vukorepa, Rodin, Bartulović, Živković, Alispahić, Maleš, Brito (od 80. Stanić), Dosti (od 66. Musa), Slavica (od 59. Alviž).


Tragičar Alviž
Iskusni Roberto Alviž bio je tragičar poraza Šibenika u Lučkom. Najprije je trzajem glave umjesto da izbaci loptu izvan igrališta pogodio vlastitu mrežu i donio izjednačenje Lučkom. Samo nekoliko trenutaka kasnije izgubio je jednu loptu, nakon čega su domaćini odigrali akciju za pobjedonosni gol. Inače, Alviž je u zagrebačkom pregrađu zaigrao nakon dulje stanke zbog ozljede. Balajić je iskusnog igrača uveo u igru u 59. minuti u nadi da će donijeti mir svojoj momčadi. Na žalost, dogodilo se suprotno. U Alviža je naročito vjerovao Ivan Katalinić, međutim treba biti pošten i kazati da veznjak koji je izgradio solidnu inozemnu karijeru na Šubičevcu ove sezone nije dao onoliko koliko se od njega očekivalo.

02. lipanj 2024 20:39