StoryEditorOCM
Nogometmario carević

‘Ponosan sam na svoje igrače! Moramo pobijediti sve do kraja, ne očekujem nikakav kiks Zrinskog‘

Piše Krešimir Gulin
21. travnja 2024. - 11:06

Ista meta, isto odstojanje. Ta poštapalica najbolje ilustrira utrku za prvoligašku promociju između Zrinskog i Šibenika. Šest kola prije kraja Slavonci imaju dva boda viška nad Narančastima.

U zadnjem kolu, Zrinski se dosta mučio protiv BSK-a i slavio golom prvog strijelca lige Dogana u 72. minuti. Nije baš glatko ni Šibenik prošao Solin na Šubićevcu (2:1). Presudio je sjajan pogodak Josipa Majića u 84. minuti iz slobodnog udarca.

Rekli bismo, Šibenik je slavio individualnu kvalitetu:

- Istina, Majić je preuzeo odgvornost, stavio ga preko zida i to je kvaliteta. Kad dobiješ, a nisi bio pravi- komentirao je Mario Carević, trener Šibenika.

image

Mario Carević


 

Nikola Vilic/Cropix

Zašto Šibenik nije bio pravi?

- Mislim da je stvar u mentalnoj blokadi. Prevelika važnost bodova utječe na podsvijest igrača. Posebice kad primite gol na način kako smo ga mi primili protiv Solina- iz prekida poslije nekoliko odbijanaca... Nakon primljenog gola odstupili smo od našeg modela igre i to je meni najgore kao treneru. Ponavljam, važnost bodova kod rezultata 1:1 učinila je svoje, znali smo da moramo pošto poto pobijediti. U konačnici, to smo i uspjeli. Zato sam silno ponosan na svoje igrače- veli Carević.

Činjenica je da Šibenik u drugom dijelu prvenstva lakše igra na gostovanjima nego na Šubićevcu:

- I moj dojam je takav. Ne znam zašto je tako. Pa, mi imamo nevjerojatan niz na svom terenu. Dobili smo sve utakmice osim Dugopolja, gdje smo također bili dominatni... I protiv Solina smo odlično ušli u utakmicu, rano poveli... Međutim, osim prvih 20 minuta osjetio se manjak energije kod mojih igrača. Ipak, guramo i guramo. Nekad se mora dogoditi ovakva utakmica. Hvala bogu, na kraju je najbitnije da smo dobili- komentira trener Narančastih.

image

 Luka Bonačić i Mario Carević

 

Nikola Vilic/Cropix

U preostalih šest kola Šibenik će morati nastaviti gurati želi li ekspresni povratak u 1.HNL, jer ni Zrinski ne posustaje:

- Bliži se kraj prvenstva i mi jednostavno moramo pobijediti sve do kraja. Imamo sjajan niz od osam pobjeda, a nikako ne možemo izbiti na prvo mjesto na tablici. To je vjerojatno igračima u podsvijesti te ih limitira u izvedbi- govori Carević koji je otkrio da puno radi na psihološkoj pripremi:

- U zadnjih mjesec dana sam se pretvorio u psihologa. Svjestan sam kako bih ja reagirao kao igrač. Ne smiješ padati pod dojam, ne smiješ pratiti ništa, ne smiješ kalkulirati... Fokus mora biti isključivo na našu izvedbu. Plan je jednostavan, barem na papiru. Moramo pobijediti sve do kraja, a ne kalkulirati. Ne očekujem nikakav kiks Zrinskog! Ne zanima me kako oni igraju, jer ćemo prateći njih izgubiti fokus na nas- kazao je trener Šibenika.

image

Mario Carević


 

Nikola Vilic/Cropix

U idućem kolu Šibenik gostuje kod Dugopolja, jedine momčadi koju još nije pobijedio ove sezone. U Dugopolju Narančaste čeka njihov bivši trener Mirko Labrović.

Momčad će s klupe voditi pomoćnik Denis Mojstrovič, budući da je Carević isključen protiv Solina i čeka ga najvjerojatnije jedan utakmica kazne.

Kako bi se ekipa što bolje osvježila pred Dugopolje, Carević je igračima dao dva dana odmora.

 

01. svibanj 2024 05:25