StoryEditorOCM
Nogometsusret godine

Pogledajte najluđu utakmicu u Premier ligi: vratar primio 8 golova, a najbolji je u ekipi?!

Piše Marko Crnjak/SN
24. rujna 2023. - 21:00

U šestom kolu engleske Premier lige odigrana je utakmica za anale! Newcastle je na gostovanju kod Sheffield Uniteda pobijedio nevjerojatnih 8:0, a novu dimenziju ionako nestvarnom učinku možemo dodati ususret činjenici da smo vidjeli i toliko različitih strijelaca, pišu Sportske novosti.

Za Svrake je nastupilo 16 igrača, polovica prisutnih zatresla je mrežu Wesleyu Foderinghamu, koji je - vjerovali ili ne - najbolje ocijenjeni igrač Sheffielda (6,5)! Pravedno, jer prikupio je čak sedam obrana, no to što su radili braniči Anel Ahmedhodžić, John Egan i Jack Robinson jednostavno je rijetko viđena i neopisiva katastrofa.

Pred golom domaćina izredali su se Sean Longstaff (21.), Dan Burn (31.), Sven Botman (35.), Callum Wilson (56.), Anthony Gordon (61.), Miguel Almiron (68.), Bruno Guimaraes (73.) i Aleksander Isak (87.), a Newcastle je ukupno upisao 22 udarca prema vratima. Nijedna momčad u Premier ligi nikada nije upisala osam pogodaka, a da pritom broji i toliko različitih strijelaca.

Još malo o osmici - Svrake su sada osma momčad Premier lige s devet osvojenih bodova, dok je Sheffield na dnu s tek jednim. Eto, Newcastle je u jednoj utakmici zabio više golova nego Manchester United, Crystal Palace, Fulham, Nottingham Forest, Chelsea, Everton, Wolverhampton, Bournemouth, Luton, Burnley i Sheffield u čitavoj ligaškoj sezoni.

27. travanj 2024 22:44