StoryEditorOCM
Nogometmario brkljača

Oglasio se novi sportski direktor Šibenika: ‘Pred kraj smo razgovora s nekoliko iskusnijih igrača‘

Piše Davor Trutin/SN
5. srpnja 2024. - 20:02

Šibenski prvoligaš u srijedu je odigrao prvu pripremnu utakmicu ovog ljeta. Na igralištu u Kupresu Narančasti su s 2:1 pobijedili mostarski Velež, a strijelci protiv BiH Premijerligaša bili su dva mlada igrača Kulušić i Morrison.

- Dobra provjera za početak priprema, posebice za naše mlade igrače. U subotu nas čeka nova provjera protiv Posušja u Glavicama – kaže nam Mario Brkljača. Novi sportski direktor HNK Šibenik zajedno sa svojim suradnikom Stipom Bačelićem-Grgićem, u punom je poslu. Roster momčadi se još pravo nije počeo slagati, posebice ne dinamikom koji su očekivali navijači. Ali, novi SD sa Šubićevca smatra da je sve pod kontrolom.

- Obzirom na sjajnu prošlu sezonu u Supersport Prvoj NL smatramo da u ovoj fazi priprema momčad koja je ostvarila taj rezultat ima prioritet, a posebice mlađi igrači da pokažu koliko mogu. Naravno, da smo svjesni potrebe snaženja igračkoga kadra, i na tome se paralelno intenzivno radi. O imenima vam jasno sada ne mogu ništa govoriti, pred kraj smo razgovora s nekoliko iskusnijih igrača, koji će nam podići razinu kvalitete. Vjerujem da ćemo vrlo brzo moći obznaniti službeno te transfere. Ako govorimo o pozicijama to su ponajprije bočni igrači, obje strane, potom defanzivni vezni, jedan stoper. Treba nam i jedna ‘osmica‘, vezni igrač, robusniji tip veznjaka. Naravno, uvijek ima prostora za kvalitetno dodatno rješenje i u napadu ako se ukaže prilika.

Pitali smo Brkljaču o imenima koji su proteklih dana kolali eterom poput Mrzljaka, Vrbančića, Santinija…?

- Sve su to kvalitetni igrači, Mrzljak koji je bio kapetan Gorice, sa svojim igračkim i karakternim kvalitetama sigurno bi mnogim momčadima bio pojačanje. Znam da ima više opcija, od inozemstva do HNL-a, ali tu je i pitanje obitelji i sve su to aspekti koji su bitni. Vrbančić je na pripremama s Dinamom, koji će odlučiti o njemu, svakako zanimljiv mladi igrač. O Santiniju ne treba trošiti riječi, svakako bi bio pojačanje – kazao je Brkljača, ne otkrivši puno o spomenutima kao mogućim akvizicijama Šibenika. Potvrdio je da se razmišlja o još jednom mladom Dinamovom dragulju Jakovu Antonu Vasilju.

- Generalno, ja sam za to a to je i stav kluba da Šibenik ima najveći dio svoga kadra svoje igrače pod ugovorom. Konkretno, Vasilj je vrlo zanimljiv igrač, koji bi nam dobro došao, vratio se nakon teške ozljede, pričamo, tražimo opcije kako sve to realizirati.

Iz kluba su potvrdili i jedan bitan potpis.

- Ivan Božić potpisao je novi ugovor sa Šibenikom, do ljeta 2026.godine. Jako važna stvar, znamo koliko nam je Ivan donio prošle sezone – istakao je Brkljača.

Iako je kao opcija odlaska na pripreme figurirala priča sa Svetim Martinom na Muri, čini se da od toga neće biti ništa. Šibenčani su očito malo zakasnili s pravovremenom rezervacijom te destinacije, pa su se okrenuli drugim opcijama. Kako stoje stvari Šibenčani će umjesto na sjever Hrvatske u susjednu BiH, u Orašje. Tamo bi se igrale i neke prijateljske utakmice, poput mađarskog ZTE-a, a dogovoren je i susret s BSK-om iz Bijelog Brda. Traži se još i protivnik za generalku tjedan dana prije početka Supersport HNL-a.

 

 

 

28. rujan 2024 21:26