StoryEditorOCM
Nogometnerealno

‘Nogomet je kontaktni sport i postoji veliki rizik za prijenos virusa‘: infektolog se protivi nastavku Serie A u svibnju

Piše Hina
14. travnja 2020. - 13:07

Jedan od vodećih talijanskih infektologa Giovanni Rezza protivi se tome da se natjecanje u Prvoj nogometnoj ligi nastavi već u svibnju.

"Čitao sam da neki predlažu da se igrači testiraju svakih nekoliko dana, a to mi se čini nerealnim. Nogomet je kontaktni sport i postoji veliki rizik za prijenos koronavirusa i moj savjet je da se u svibnju još ne kreće sa nastavkom Serie A. No, o tome će odlučiti političari", izjavio je Rezza.

U Italiji je više od 150.000 ljudi zaraženo koronavirusom, a gotovo 20.000 ih je umrlo. Među zaraženima je bilo i dosta nogometaša u talijanskim prvoligašima.

Talijansko prvenstvo prekinuto je 9. ožujka, a do kraja sezone ostalo je 12 kola i nekoliko zaostalih utakmica. Od 9. ožujka na snazi je izvanredno stanje zbog pandemije koronavirusa, ali se očekuje kako će se restriktivne mjere ublažiti 4. svibnja. Na taj bi datum igrači mogli nastaviti s treninzima u malim skupinama, a planira se da se natjecanje nastavi krajem svibnja.

Talijanski nogometni savez u srijedu će održati sastanak na kojem će se razgovarati o zdravstvenim protokolima za igrače tijekom treninga.

19. travanj 2024 00:49