StoryEditorOCM
Nogometpripreme za derbi

Na Poljudu manekeni nisu dobrodošli: za najdraže gostovanje pripremaju se i Funcuti

Piše Davor Trutin
3. listopada 2024. - 08:41

Nakon remija bez golova na Šubićevcu s Istrom 1961, nogometaši Šibenika pripremaju se za prvi dalmatinski derbi ove sezone.

U prvom kvartalu prvenstva Narančasti su protiv najjačih momčadi (Osijek, Dinamo, Rijeka) redom gostovali, i od devet mogućih osvojili tri boda, ona startna na Opus Areni. Tada se Osijek još tražio, ali i takav je još imao Miereza, Nejašmića, dok na Maksimiru i Rujevici objektivno Šibenčani nisu imali odveć šansi za pozitivan rezultat.

A što ih čeka na Poljudu ove nedjelje?

U prvom redu sve organiziraniji Gattusov Hajduk, koji sigurno računa na tri boda za ostanak u utrci za naslov jesenskog prvaka, dodatno osokoljen remijem na Rujevici, pune tribine...

image

 Mario Carević

Niksa Stipanicev/Cropix

Koliko može ponuditi Carevićev Šibenik, koji je nakon furioznog starta i ostvarene tri pobjede u četiri utakmice, zapao je krizu? Prvenstveno krizu stvaranja šansi, a samim time i realizacije. Naime, Šibenik nije postigao gol u tri od četiri zadnje utakmice (Varaždin, Rjeka, Istra 1961). Ni na Poljudu ne treba očekivati da će im domaćin dozvoliti puno prilika, a onih koje će biti, trebat će iskoristiti ako se želi izvući bod, ili sva tri.

Na Šubićevcu se nadaju i da prvi udarac Splićana neće završiti u mreži kao onaj Frukov u trećoj minuti riječkog dvoboja, ili pak ona bomba Ristovskog u Maksimiru u 7. minuti.

Hajduk će pritiskati od starta, preko Livaje će tražiti dubinu, a Šibenikova obrana će morati biti čvrsta, linije uske, i fokus 100 posto svih 90 minuta plus nadoknada. Jer, nerijetko su (odlučujući) golovi na Pojudu padali u zoni Cesarini...

Što se kadra tiče, Punčec će izbivati i protiv Bijelih, pa će u vatru opet Dujmović. U prvih 11 će se vjerojatno vratiti Kolega, makar se 17-godišnji Kulušić predstavio u jako dobrom izdanju u svom debiju od početka protiv Puljana.

image

 Roberto Punčec preskaće utakmicu s Hajdukom

Niksa Stipanicev/Cropix

Najnovije pojačanje Šime Gržan će možda dobiti pola sata, zavisno kako struka procijeni njegovo tjelesno stanje, a s obzirom da je teško očekivati da će se ovaj Šibenik nametnuti posjedom na Poljudu, Narančasti će se morati osloniti na kontre gdje bi pak Božić i Torres mogli imati svoje uloge.

Za ‘potući‘ se s Hajdukom trebat će i borbenija vezna linija, manekeni koji će eventualno bježati od duela nisu dobrodošli.

Kažimo kako se za najbliže ali i najdraže gostovanje spremaju i navijači, pa će Šibenik u nedjelju imati jaku navijačku podršku s juga Poljuda.

03. listopad 2024 10:20