StoryEditorOCM
Nogometzastrašujuće poruke

Afere nastavljaju tresti hrvatski nogomet: HNL sudac uhićen zbog prijetnji Svilokosu, doznajemo jezive detalje

Piše Dražen Antolić/SN
7. ožujka 2024. - 19:45

Totalni šok zavladao je u HNS-u kad je otkriveno da je pomoćni sudac na utakmicama najvišeg ranga Dejan Vuković uhićen zbog prijetnji Vladi Svilokosu.

Radi se o arbitru koji je bio pomoćnik Frana Jovića na utakmici Varaždin - Hajduk s koje su prve procurile VAR snimke. On je bio drugi pomoćni, dakle kraj istočne tribine, a prošli vikend odradio je i ogled Rijeka - Varaždin 2:0.

Nakon što je izbila afera prozvana i VARleaks, osim Brune Marića prijetnje je policiji prijavio i dopredsjednik Komisije nogometnih sudaca Siščanin Vlado Svilokos. U tom trenutku on nije znao tko je autor prijetnji i policiji je prijavio anonimnog počinitelja, a policija je svojim izvidima došla do Vukovića.

Svilokos je dostavio pet, šest poruka u kojima mu spominju sina i kćer te prijete ubojstvom, a što se dogodilo nakon što je plasirana informacija da bi on mogao biti novi predsjednik Komisije...

Nakon policijske istrage uhićen je HNL sudac Vuković. Radi se o arbitru iz Zagreba. Kako su poruke došle s dva-tri nepoznata broja sve je zatekla ta informacija. U HNS kuloarima priča se o tome kako se Vuković brani da mu je mobitel hakiran, no što je doista kazao policiji, nije nam poznato...

Policija ga je saslušala i prijavila za kazneno djelo, a u četvrtak je saslušan kod suca istrage Županijskog suda u Zagrebu koji mu je odredio mjeru zabrane prilaska Svilokosu na manje od 200 metara i bilo kakav kontakt.

To su nevjerojatna zbivanja u sudačkoj organizaciji HNS-a koja dodatno govore da su potrebne korjenite promjene. U HNS-u pozdravljaju rad institucija i nadaju se da će sve anomalije, pa tako i prijetnje, biti otkrivene i razjašnjene.

01. svibanj 2024 02:21