StoryEditorOCM
Nogometrasplet sezone

Escobar još nije osjetio slast pobjede, može li Šibenik u subotu konačno do tri boda? Na Šubićevac stiže Slaven Belupo

Piše Krešimir Gulin
23. travnja 2021. - 12:30

Nogometaši Šibenika već deset kola ne znaju za pobjedu u 1.HNL, međutim i dalje neloše stoje u brobi za ostanak. Premda je Lokomotiva uvjerljivom pobjedom protiv Varaždina zakomplicirala stvari na dnu, Narančasti još uvijek imaju solidnih šest bodova prednosti nad 'fenjerašem' s Kajzerice.

Kalkulacije u taboru na Šubićevcu govore kako bih ih jedna pobjeda uvela u mirniju zonu uoči zadnjih nekoliko kola, u kojima Šibenčani imaju težak raspored (Osijek, Hajduk, Dinamo).

Prigodu za tri boda za mir, momčad španjolskog trenera Sergija Escobara propustila je u minulom kolu na Šubićevcu, kada je Gorica izjednačila u posljednjim minutama:

– Istina, bili smo na dobrom putu da protiv Gorice upišemo važnu pobjedu. No, jedna individualna greška (op. p. Kolumbijca Mine koji je samo nekoliko minuta dobio dva žuta kartona) skupo nas je koštala. To nas još više obvezuje da u subotu ostvarimo tri boda, koja će zasigurno relaksirati igrače u nastavku prvenstva. S pobjedom igrači više ne bi bili u grču zadnjih 15-ak minuta utakmice kao što je to bilo s Goricom- kaže trener Šibenika.

Španjolac Escobar već je četiri utakmice s klupe vodio Narančaste i još nije osjetio slast pobjede. Isto kao što ni njegov Šibenik u tri ovosezonske utakmice:

–Taj statistički podatak nam ne ide na ruku. Činjenica je kako je Belupo u dobroj formi, ali mi moramo napraviti sve da prekinemo našu lošu seriju. Moramo pripaziti na njihove odlične napadače Krstanovića i Knoella te popraviti igru u prekidima, koja nas je koštala puno bodova ove sezone- rekao je Lovre Rogić, vratar Šibenika koji je čvrsto prigrabio 'jedinicu' od donedavno nezamjenjivog čuvara mreže Narančastih Nediljka Labrovića.

Trener Escobar za utakmicu s Koprivničanima neće moći računati na kartoniranog branića Minu, ozlijeđenog veznjaka Mesu,, a najvjerojatnije ni na brzanca Princea. Zato se u kadar vraća španjolski 'fantazista' Martin, a spreman će biti i stoper Batarelo, koji je zbog grčeva morao napustiti igru protiv Gorice. Prema zadnjim infromacijama, još nisu stigli papiri za veznjaka Ivana Močinića, koji je potpisao dvogodišnji ugovor sa Šibenikom:

– Bio sam manje- više zadovoljan kako je ekipa igrala protiv Gorice, tako da neće biti većih promjena za Slaven Belupo- otkrio je Escobar.

Najvjerojatniji sastav Šibenika (4-2-3-1): Rogić- Pajić, Batarelo, Shildenfeld, Kvesić- Ćurić, Bulat- S. Sahiti, Martin, E. Sahiti- Jurić.

Utakmica Šibenik- Slaven Belupo igra se u subotu u 17 sati na stadionu na Šubićevcu. Sudac utakmice je Duje Strukan iz Splita.

18. travanj 2024 18:49