StoryEditorOCM
NogometČeka se pobjeda

Cvitanović uoči Varaždina: Teklić je možda kandidat i za Katar, a čuvat će ga cijela momčad

Piše Krešimir Gulin
27. listopada 2022. - 15:06

Premda ‘fenjerašu‘ Gorici bježe lijepih sedam bodova, ‘kraljevi remija‘ sa Šubićevca trebali bi početi pobjeđivati kako bi imali čim mirniji prvoligaški hod. Podsjetimo, Šibenik u prvenstvu ne zna za slavlje punih 11 kola. Niti trener Mario Cvitanović u četiri susreta u ligi za kormilom Narančastih (Gorica, Lokomotiva, Slaven Belupo, Istra) nije upisao pobjedu. Iznimka je jedino Kup gdje je Šibenik slavljem u Poreču protiv domaćeg Jadrana izborio osminu finala tog natjecanja.

Prigodu za prekid posta koji traje već skoro tri mjeseca Šibenčani imaju u petak kada im na Šubićevac stiže Varaždin. ‘Krojači‘ se ne čine kao idealan protivnik za ‘vađenje‘ jer se svi slažu da su oni- hit prvenstva. Međutim, eventualnom pobjedom Narančasti bi Varaždincima došli na samo tri boda:

- Istina, bodovno je to sve jako blizu. Međutim, treba gledati i dojam koji neka ekipa ostavlja na terenu. A vjerujem da će se mnogi složiti- Varaždin ima prepoznatljivost. Čak bih rekao da igraju najmoderniji nogomet u Hrvatskoj, brzo, okomito s puno trke, agresije, odricanja... Sve su to odlike ekipa koje uđu u prvu ligu i koje su gladne dokazivanja. Po svemu ispada kako je Varaždin favorit u ovoj utakmici. No, mi ćemo dati sve od sebe da tu percepciju promijenimo na terenu. Želimo biti konkurentni i dobri na Šubićevcu. I mi težimo da budemo oku ugodni kao što je to Varažadin, a ne da svaki tjedan dobivamo kritike na račun naše igre- rekao je Mario Cvitanović, trener Šibenika.

image

Tonio Teklić

Zeljko Hajdinjak/Cropix

Prva violina Varaždina je Tonio Teklić, koji igra u životnoj formi. Kako ga zaustaviti?

- On je dodana vrijednost ovom Varaždinu, diže čitavu ekipu. O Tekliću se s razlogom priča i on je potencijal za reprezentaciju, možda čak i za SP u Katru, tko zna. Teklić ima jako dobar šut, prekid, dribling, ali i radi za ekipu. Sve to je jako dobro za Varaždin. Kako ga zaustaviti? Teklića će anulirati cijela ekipa. Jednako kao i cijeli Varaždin koji ima još dosta igrača koji igraju u dobroj formi- istaknuo je Cvitanović.

Znate li da je Teklić prošle sezone bio na korak od Šubićevca, ‘u paketu‘ sa Skorupom? Ali, tadašnji vlasnici iz Kolumbije rekli su: ‘Ne hvala, imamo mi boljih igrača u kadru‘:

- Čuo sam za te priče, ali to sada nije tema. On tada nije došao i nema potrebe o tome sada razglabati- odgovorio je Cvitanović.

Šibenik je najbolje poluvrijeme ove sezone odigrao baš u Varaždinu, kada su domaćini samo uz dodir sreće uspjeli zadržati neriješen rezultat. Znači li to da Narančasti imaju recept za Varaždince?

- Istina, bilo je to najboljih 45 minuta Šibenika ove sezone. Međutim, brine me što je to bilo prije 10 kola. ja bih volio da naše svako poluvrijeme bude bolje od prethodnog. Za Varaždin neće biti dovoljno samo fizički se potrošiti, već ćemo morati biti i mentalno jaki- drži trener Šibenika.

Zdravstveni bilten u šibenskoj svlačionici bolji je nego što se činilo tijekom utakmice prošlog kola u Pulikada su zbog ozljeda morali izaći veznjaci Salomon i Rak:

- Niku Raka je uhvatio grč od zamora i bit će spreman za Varaždin. Salomon ima manju rupturu i vidjet ćemo još što će biti s njim. Kvesić i Špeljak se dobro oporavljaju i od idućeg tjedna će početi trenirati s ostatkom ekipe. Svi ostali su spremni, dok kartoniranih nemamo-referirao je Cvitanović.

Vjerojatni sastav Šibenika (4-3-2-1): Rogić- Arai, Mesa, M. Matić, Mina- Rak, B. Matić, Skorup- Vidović, Čop- Delić.

Utakmica Šibenik- Varaždin igra se u petak u 18 sati na Šubićevcu. Sudac je Ante Čulina iz Zagreba.

27. travanj 2024 11:06