StoryEditorOCM
Nogometu nedjelju u zmijavcima

Carević predstavio novog igrača i govorio o Božiću: ‘Kad se njemu odčepi...‘

Piše Krešimir Gulin
7. listopada 2023. - 13:39

Nogometaši Šibenika svoju drugoligašku avanturu nastavljaju u nedjelju na gostovanju kod Croatije iz Zmijavaca. Narančasti su lider, a momci iz Imotske krajine još uvijek čekaju na prvu pobjedu.

Bez obzira na stanje na tablici, daleko će dvoboj u Zmijavcima biti od ‘šetnje‘ za momčad trenera Marija Carevića. Uostalom, Šibenčani su valjda već naučili kako su ‘vruća‘ drugoligaška gostovanja:

- Croatia je domaćinska ekipa, morat ćemo se što prije prilagoditi na teške uvjete, teren... Međutim, vjerujem da možemo uzeti sva tri boda u Zmijavcima- kaže Toni Kolega, koji vrlo dobro odrađuje posao na zahtjevnoj poziciji desnog ‘wing backa‘.

Kolega tvrdi kako momčad nije poljuljana nakon remija s Dugopoljem u prošlom kolu:

- Ne, i dalje je se pozitivno, pa još uvijek smo prvi na tablici. Nismo htjeli uzeti ni slobodan dan, već smo odradili trening. Htjeli smo da što brže dođa ova utakmica s Croatiom- veli Kolega.

image

 Toni Kolega

Marko Todorov/Cropix

Ovog tjedna Kolega je dobio konkurenciju na desnom boku. Podsjetimo, sa Šubićevca su angažirali dosadašnjeg desnog braniča Rudeša, 22- godišnjeg Bruna Brajkovića:

- Njegovim dolaskom rasteretiti ćemo Kolegu. Nadalje, realno Kolega do sada nije igrao na svojoj naidealnijoj poziciji. Osim toga, prije angažmana Brajkovića nismo imali nikoga da ga rastereti u ulozi koja silno troši, budući da morate pokrivati kompletnu desnu stranu. Brajković ima preko 90 utakmica u drugoj ligi, trenirao sam ga u Rudešu i znam da se radi o hitrom, moćnom igraču. U svakom slučaju, držim da smo dobili pojačanje. Ali, i taktičku varijatnu više, jer sada Kolegu možemo koristiti i napadačkoj trojci- predstavio je Carević novog igrača u šibenskoj svlačionici.

Brajković će biti u konkurenciji za nedjeljnu utakmicu, za razliku od ozlijeđenog Pavičića.

U zapisniku se očekuje i stoper Osmanković:

- Odlučili smo da on igra pod injekcijama do zimske stanke i vjerojatnog odlaska na operaciju. Osmanković je odličan karakter i potreban je ovoj momčadi- kaže trener Šibenika.

Kad se već načela tema duže vremena ozlijeđenih igrača govorilo se o Deliću i Điri, koje svi na Šubićevcu očekuju kao ozebli sunce:

- Delić nam se priključio tijekom tjedna i jučer je odradio prva dva trkačka kruga. On izgleda dobro i u glavi je odlučan. A ono što je najvažnije- zdrav je. Međutim, s njim moramo biti strpljivi, jednako kao i s Đirom. Ne treba ništa forsirati, bolje je pričekati koji tjedan da budete maksimalno spremni nego brzati s povratkom i sve pokvariti- istaknuo je Carević.

U Zmijavcima neće biti španjolskog veznjaka Poza, zbog tri žuta kartona. Logična zamjena za njega je Marijanović:

- Iskreno, Marijanović nije ni trebao ispasti iz momčadi, jer je igrao vrlo dobro. Ali, kako ne staviti Poza kad je imao sjajan učinak u utakmicama u kojima je ulazio s klupe- objasnio je Carević.

Poteglo se i pitanje učinka napadača Ivana Božića, koji sjajno igra u polju, ali jednostavno ga neće gol:

- Apsolutno stojim iza njega, kao i iza drugih igrača. Silno vjerujem u Božića. Mislim da se njemu samo treba ‘odčepiti‘ A kad se ‘odčepi‘ moglo bi biti golova kao kiše...- stao je Carević u obranu svog napadača.

image

Ivan Božić

Nikša Stipaničev/Cropix

Također, htio je naglasiti kako je svaki trener prisiljen donostiti teške odluke:

- Vjerujte, ja sam s igračima 24 sata dnevno i pokušavam stvoriti maksimalno otvoren odnos. Ima igrača koji imaju obiteljskih problerma i nastojim ih zaštititi. Znate, ima puno dubljih stvari u životu od nogometa... Ja prije svega moram biti čovjek, a tek onda trener- otvorio se Carević.

Za kraj par riječi i o nedjeljnom protivniku:

- Croatia ima dosta dobrih igrača, a u zadnje vrijeme se dižu i ekipno. Osobno, jako sam pozitvan nakon utakmice s Dugopoljem, premda nismo pobijedili. Ali, momci su pokazali da imaju j..eni karakter. Croatia se bori za svaki bod isto kao i mi. Očekujem tvrdu utakmicu. No, vjerujem da se mi možemo nametnuti svojom kvalitetom- zaključio je trener Narančastih.

Utakmica Croatia (Z)- Šibenik igra se u nedjelju u 15 sati.

27. travanj 2024 23:41