StoryEditorOCM
NogometŠibenik opet remizirao

Bod po bod kućica: Premda ‘narančasti‘ još ne znaju za pobjedu u drugom dijelu prvenstva njihova prednost raste

Piše Krešimir Gulin
1. ožujka 2020. - 17:08

Nogometaši Šibenika remizirali su i drugi put ovog proljeća. Poslije Rudeša na Šubićevcu, odigrai su ‘iks‘ i u Gradskom vrtu s drugom momčadi Osijeka. No, unatoč tome što nisu napravili žetvu bodova ‘narančasti‘ su povečali vodstvo na tablici, jer su njihovi glavni konkurenti Orijent i Rudeš kiksali u ovom kolu.

Šibenčani su poveli u 10. minuti, kada je nakon centaršuta Pajića mladi makedonski reprezentativac Todoroski rukom povukao napadača iz Gane Princea. Sudac Čuljak je bez raumišljanja pokazao na bijelu točku, a siguran realizator je bio iskusni Kukec.

Isti igrač je mogao podebljati vodstvo Šibenika u 19. minuti, no sjajan ubačaj Raka nije iz blizine uspio pretvoriti u pogodak.

Kako to obično biva, Šibenčani su ubrzo kažnjeni za promašaj. Korner je izveo Moldavac Caimacov, na drugoj vratnici je ‘zaspao‘ šibenski branič Pajić, a još i više vratar Labrović, kojemu je Marin zabio u prvi kut.

U 50. minuti Šibenčani su opet darivali Osječane. Točnije, Ćurić i Labrović, međutim napadač domaćih Durdov je u situaciji ‘jedan na jedan‘ s gostujućim vratarem promašio vrata.

Bila je to posljednja prijetnja Osijeka. Do kraja utakmice, sve opasno su kreairali ‘narančasti‘. U 56. minuti Rak je s ruba kaznenog prostora bio neprecizan. Tri minute kasnije Kukec je napravio minijaturu, ali su centimetri dijelil i njegov udarac od cilja.

Konačno, u 86. minuti Kukec je morao kudikamo bolje reagirati u srcu kaznenog prostora na lijepu asistenciju Bulata.

Osijek 2- Šibenik 1:1 (1:1)

OSIJEK- Stadion Gradski vrt. Gledatelja 300. Sudac: Ante Čuljak (Zagreb) - 7. Strijelci: 0:1 Kukec (10./11m), 1:1 Marin (21.). Najbolji igrač: Branimir Barišić (Šibenik).

Osijek 2: Barešić (6), Ćosić (6), Gačić (6), A.L. Barišić (6), Todoroski (5,5), Caimacov (6,5), Ljubić (6,5), Latković (6), Marin (6,5) (od 63. Pavičić -), Kolega (6) (od 87. Soldić -), Durdov (6) (od 75. Benić -).

Šibenik: Labrović (5,5), Pajić (6), Vukorepa (7), B.Barišić (7), Bilić (6,5), Ćurić (6) (od 73. Španja -), Bulat (6,5), Rak (6), Kukec (6,5), Prince (6) (od 55. Celić 6), Juričić (6) (od 77. Antunović -).

20. travanj 2024 12:54