StoryEditorOCM
Nogometrendulić i zrinski se razilaze

Bivšem treneru Šibenika ni povijesni uspjeh neće biti dovoljan da zadrži posao

Piše F.V./SD
17. studenog 2023. - 11:31

Prema neslužbenim informacijama Krunoslav Rendulić i Zrinjski se razilaze. Tijekom jutra o tome su počeli špekulirati i mediji iz Bosne i Hercegovine.

Bivši nogometaš Hajduka Rendulić je kao trener Zrinjski prošle sezone odveo do uvjerljivo osvojenog naslova prvaka tamošnje Premijer lige, a ove sezone izborio je plasman u grupnu fazu Konferencijske lige. To je povijesan uspjeh za nogomet u Bosni i Hercegovini, prvi put je jedan klub iz susjedne države izborio plasman u grupnu fazu nekog od europskih kupova. Uz to je Zrinjski izborio i senzacionalnu 4:3 pobjedu nad AZ Alkmaarom u Mostaru, a nakon zaostatka 0:3.

Međutim, loši rezultati u domaćem prvenstvu pokrenuli su špekulacije o promjeni na klupi koje su sve glasnije. Pogotovo nedavan težak poraz u gradskom derbiju od najvećeg rivala Veleža (3:0 za ‘rođene‘), uz vrlo lošu igru. Navodno se trener već i oprostio s igračima.

Zrinjski je sada na sedam bodova zaostatka u odnosu na lidera Borac iz Banja Luke, ali mostarski klub ima i odigrani susret manje. Čeka se službena reakcija kluba. Među onima koji bi trebali naslijediti Rendulića spominje se i donedavni trener Osijeka Stjepan Tomas.

27. travanj 2024 02:28