StoryEditorOCM
Nogometantonio marin

‘Šibeniku dobro ide u derbijima na Šubićevcu, Hajduk je već ‘pao‘, zašto ne bi i Dinamo!?‘

Piše Krešimir Gulin
26. studenog 2021. - 18:52

Nogometaši Šibenika posljednju ovogodišnju utakmicu pred svojim navijačima igraju u nedjelju u 15 sati kada im na Šubićevac stiže Dinamo. Prije odlaska na zimsku stanku čekaju ih tri gostovanja (Lokomotiva, Osijek i Gorica).

Narančasti su iz mini krize izašli pobjedom u Istri (4:3) u prošlom kolu. Momčad trenera Marija Rosasa optimizam gradi na činjenici da znaju kako je to pobjeđivati u derbijima na Šubićevcu (Hajduk):

- Nema dvojbe da nas čeka teška utakmica, ipak igramo protiv ekipe koja je godinama najbolja u Hrvatskoj. Međutim, pokazali smo već ove sezone da se možemo nositi s najjačima. Kamo sreće da se ponovi utakmica s Hajdukom i da ostvarimo pozitivan rezultat protiv Dinama - kazao je Antonio Marin, jedna od udarnih igala u šibenskom napadu.

Prema njegovim mišljenju, Modri 'pucaju' od individualne kvalitete:

- Ne bih izdvajao nikoga posebno od njihovih igrača. Svi su odlični, opasni, spremni riješiti utakmicu. Moramo biti oprezni i ne dati im previše prostora- govori ofenzivac Šibenika.

Marin je igrač Dinama koji je 'procvjetao' na posudbi u Šibeniku. Lako je moguće da će imati dodatni motiv da se dokaže svojima:

- Ma ne, bit će to običan dan u uredu za mene, ili utakmica kao i svaka druga. Naravno da ću pokušati odraditi posao maksimalno i napraviti sve da Šibenik dođe do pozitivnog rezultata- veli Marin.

Otkrio je da se nije čuo ni s kim odigrača Dinama nakon teške utakmice u Europskoj ligi s Genkom i uoči dolaska Modrih na Šubićevac:

- Znam samo da nije lako igrati svaka tri dana na visokom nivou i gostovanje u Šibeniku ne dolazi Dinamo u najsretnije vrijeme. Kod njih nema mjesta za opuštanje, jer nemaju baš laganu situaciju u HNL-u. Jasno da i tu vidimo našu šansu- opet će plemeniti nogometaš Šibenika.

Na utakmici protiv Istre na travnjaku se osjetila posebna kemija između igrača i trenera Rosasa. Naime, poslije svakog od četiri gola igrači su hrlili prema klupi:

- Čujte, na početku smo se malo tražili, što je i normalno. Međutim, sada smo se jako dobro upoznali i držim kako odlično funkcioniramo. Rekao bih da je trener 'jedan od nas' - jasan je Marin.

On je lani bio na posudbi u Lokomotivi i u pravilu je domaće utakmice igrao pred polupraznim tribinama i kada nije bilo korone. Kada je ljetos došao u Šibenik nadao se bučnijoj podršci s tribina Šubićevca, no Narančasti imaju jednu od skromnijih posjeta u HNL-u:

- Ja se nadam da će u nedjelju Šubićevac biti lijepo popunjen. Nama je uvijek ljepše igrati pred punim tribinama. Naši navijači imaju puno razloga da dođu na stadion. Šibenik igra atraktivno, Dinamo je jak protivnik i to nam je zadnja utakmica kući u polusezoni. Mislim da nema bolje pozivnice za naše simpatizere - zaključio je Antonio Marin.

26. travanj 2024 02:39