StoryEditorOCM
Mali nogometsvi na Baldekin! 

Šibenik 1983 i Funcuti igraju odlučujuću utakmicu za ostanak u prvoj ligi, trener Strunje najavio susret s Osijekom

Piše Josip Ćaleta Car
28. svibnja 2022. - 18:25

Još samo četrdeset minuta dijeli nas od završetka ovogodišnjih kvalifikacija za popunu prve futsal lige, četrdeset minuta koji će odrediti sudbinu Šibenika 1983 u idućoj sezoni. Nakon lošeg otvaranja kad u prva tri kola nisu uspjeli upisati pobjedu, narančasti su krenuli jako, dohvatili željenu formu i serijom dobrih rezultata doveli se u poziciju da sami odlučuju o sebi. Posljednje gostovanje vodilo je Funcute u Veliku Goricu, kod otpisane momčadi, koja je na Baldekinu pametnom igrom iščupala bod, a ispostavilo se da im je to jedini kojega su uspjeli osvojiti u ovim kvalifikacijama.

Otvorili ih u nastavku

Šibenčani su put Turopolja krenuli osokoljeni dobrom igrom i pobjedom nad liderom Torcidom, i na krilima tog susreta ušli u utakmicu jako, što je rezultirao brzim pogotkom Palavre, već u 2.minuti. Taj pogodak opustio je narančaste koji su stvarali prigode, gađali vratnice, ali nisu uspijevali podebljati vodstvo, što je malo po malo donijelo i nekakvu nervozu u samu igru. Domaći su vrlo rano nakon primljenog pogotka zaigrali sa vratarom igračem i u nekoliko situacija ozbiljno zaprijetili, ali njihova nepreciznost i Marijo Jarmanović odveli su Šibenčane na veliki odmor sa minimalnom prednošću.

U nastavku ista situacija, no Funcuti su agresivnije krenuli u obranu i u nekoliko navrata presjekli napade domaćih, a kada su prvo Šućur, pa minutu kasnije i Matković zatresli mrežu Gorice bilo je jasno da bodovi odlaze u Šibenik. Završnica susreta protekla je u otvorenoj utakmici u kojoj su se i domaćini dva puta upisali u strelice, a za Šibenik su još pogađali Pehar i Wellington. Ova pobjeda dovela je narančaste u situaciju da sami odlučuju o svojoj prvoligaškoj sudbini u posljednjem kolu kada im na Baldekin dolazi izravni konkurent Osijek, koji je u ovom kolu bio uvjerljiv protiv Torcide i kolo prije kraja izbio na vrh prvenstvene ljestvice.

- Moram reći da sam zadovoljan izdanjem u Gorici. Od samog početka držali smo kontrolu nad utakmicom. Za razliku od utakmice na Baldekinu ovdje smo ih rano otvorili, ali smo svojim promašajima dozvolili da nam se uvuče nervoza. U nastavku kada smo postigli još dva pogotka više nije bilo brige. Ono što je evidentno jest da se momčad digla i da smo u usponu forme, tako da je sada najvažnije odraditi pripremu te utakmice zadnjeg kola i pobjedom osigurati prvoligaški status i za iduću sezonu, kazao nam je Teo Strunje, trener šibenske momčadi.

Kvalifikacije stale u 40 minuta

Tako će narančasti o svojoj sudbini odlučivati sami u posljednjem kolu, kada im u goste dolazi vodeći Osijek. Zanimljivo da Osječani u Šibenik dolaze sa liderske pozicije, no u slučaju poraza past će na treće mjesto, naravno ako pretpostavimo da otpisana Gorice neće slaviti u Splitu kod Torcide. Šibenik je odigrao odličnu utakmicu protiv Osijeka u gradskoj dvorani, iako je imao vodstvo i od dva pogotka, na kraju su Šibenčani u posljednjim sekundama spašavali jedan bod. Pobjeda bi im značila puno, no upravo taj bod ostavio ih je u igri i omogućio da sami odlučuju o svojoj sudbini.

- Da u tom susretu smo prošli sve, od vodstva i prigoda da odemo na tri, četiri razlike do situacije da smo sa igračem vratarem spašavali bod u zadnjih sedam sekundi. Osijek ima dobru momčad, Lima, Pandurević, Šalaj, sve su to brzi igrači, no mi na svom parketu uz svoje navijače ne priznamo nikome da je bolji od nas. Da mi je netko pred početak kvalifikacija rekao da ću u zadnjem kolu sa Osijekom na Baldekinu igrati odlučujuću utakmicu, prihvatio bih to objeručke, dakle znamo njihovu kvalitetu, ali ja vjerujem u svoju momčad koja je pokazala karakter kada nam je bilo najteže, optimističan je Strunje.

Momčad se zaista digla, Matković je postao lider momčadi, prva violina, vratio se i Jurković koji svojom energijom vuče i ostale, tako da za razliku od početka kvalifikacija kada se u momčad uvukla jedna doza nesigurnosti, narančasti sada izgledaju moćno. Kada tome dodamo i Funcute od kojih se očekuje da u tih posljednjih četrdeset minuta budu šesti igrač na parketu, vjerujemo kako će Šibenik i iduće godine imati dva prvoligaša. Posljednji susret kvalifikacija između Šibenika 1983 i Osijeka igra se ove nedjelje na Baldekinu sa početkom u 19 sati, svi ste pozvani.

20. travanj 2024 03:20