StoryEditorOCM
Mali nogometDalmatinski derbi

Na Baldekin stiže momčad kojoj nitko nije predviđao da će držati ‘fenjer‘: Crnica ih ove sezone još nije pobijedila

Piše Krešimir Gulin
5. ožujka 2020. - 16:46

Malonogometaši Crnice u prošlom kolu na gostovanju u Omišu su upisali prvi poraz u proljetnom dijelu prvenstva (4:6). Unatoč tome, Šibenčani su ostali u vrlo komfornoj poziciji. Na tablici sigurno drže treće mjesto, osigurali su play off i praktički prednost domaćeg terena u četvrtfinalu doigravanja. Za razliku od Crnice, njihov idući protivnik Split je u vrlo nezavidnoj poziciji.

Naime, Splićani su 'fenjeraši' i grčevito se bore za opstanak u ligi. Prije početka sezone malo tko je mogao očekivati takvu sudbinu Splićana, međutim oni su u jesenskom dijelu prvenstva osvojili samo dva boda. U nastavku su se trgnuli, posebice dolaskom na klupu trenera Branka Laure i u pet utakmica uzeli pet bodova. Splićani će na Baldekinu tražiti bodove spasa, a Šibenčani pobjedu koja bi im značila zadražavanje dobre atmosfere pred završnicu prvenstva:

- Ni u kom slučaju se ne smijemo zavaravati kako će nam biti lako. Split se samo pukom igrom slučaja našao u teškoj poziciji. Oni imaju kvalitetnu ekipu s nizom internacionalaca. Uostalom, nikako ih nismo pobijedili ove sezone, niti u prvom dijelu prvenstva, niti u Kupu- kazao je Mladen Perica, trener Crnice koji je u dugoj karijeri uspjeđno vodio i Split.

Dapače, sa svojim idućim suparnikom osvojio je Kup Hrvatske i nesretno izgubio finale play offa prvenstva države. Osim Perice, i pivot Crnice Saša Subotić nosio je dres Splita.

No, dvojac iz Crnice neće imati puno sentimenta u dalmatinskom derbiju:
- Nema dvojbe kako ćemo dati sve od sebe da se vratimo na pobjedniku stazu. Ponavljam, nama je pobjeda jako važna kako bismo zadržali dobru atmosferu u ekipi. Također, cilj nam je dizati formu do play offa. Nadalje, još se uvijek trebamo uigravatai, posebice s najnovijim pojačanjem Gruzijcem Sebiskveradzeom- zaključio je Perica, koji u utakmici u petak neće moći računati na ozlijeđene Šamiju i Perića.

Utakmica između Crnice i Splita igra se u petak u 18,30 sati na Baldekinu.

19. travanj 2024 19:31