StoryEditorOCM
Mali nogometpuno grešaka

Crnica u crnoj rupi: nakon katastrofe na domaćem terenu pitamo se je li trener Perica izgubio svlačionicu?!

Piše Josip Ćaleta Car
12. studenog 2021. - 15:29

Pisati o jednoj utakmici želja je svakog sportskog novinara, no kada morate opisati način na koji su Šibenčani doživjeli debakl protiv Dinama, sve stane u jednu rečenicu. Jedino što su gosti iz Zagreba trebali imati u ovom susretu je strpljenje. Oni su trebali samo čekati greške domaćina i tako doći do pobjede, kojih je sukladno igri Šibenčana bilo na pretek. Devet pogodaka u mreži Crnice rezultat su neodgovornosti, lošeg ulaska u susret i nadasve nediscipline koja vlada u momčadi, pa se sa razlogom pitamo je li Mladen Perica izgubio svlačionicu?

Jednosmjerna utakmica

Pitamo se zbog onoga što su svi koji su došli na ovaj ogled, koji je prema svemu trebao biti vrlo zanimljiv, vidjeli situaciju u kojoj šibenski strateg govori Josipu Radiću da uđe u igru, što ovaj odbija! Nije jedno te isto izgubiti utakmicu od Futsal Dinama, ili doživjeti debakl u kom su Zagrepčani postigli devet pogodaka ni krivi ni dužni. Da će ovo biti jednosmjerna utakmica vidjelo se od samoga početka. Crnica je ponovno miksala sa presingom i zonom u obrani, do izlaska u napada sa vratarom Frankom Bilićem kao petim igračem u polju. Upravo iz jedne takve situacije gosti su došli do vodstva. Indisponirani Vlado Andrijašević darovao je loptu Vučkoviću kojem nije bilo teško pospremiti je u prazan gol. U takvom tonu odigrano je svih četrdeset minuta, a totali raspad uslijedio je u zadnjih deset minuta kada su Dinamovci do vrha napunili mrežu Crnice, a golijadu je završio Katuša za konačnih 2:9. Ne tako davno Crnica je igrala polufinale prvenstva, sa stidljivim pogledom prema naslovu, danas prvoligaš koji slovi kao zdrava cjelina vodi grčevitu borbu za opstanak u prvoligaškom društvu.

Učinili sve da izgube

Tanak igrački kadar prošaran ozljedama, loš roster sa tankom klupom razlozi su koji su momke sa kraja grada doveli u ovu poziciju.

- Ne znam što reći nakon ovoga susreta u kojem smo učinili sve da izgubimo. Pokušavali smo miksati petorku, probuditi one koji su bili van susreta, ali jednostavno nije išlo, stvarno ne znam što reći nakon ovoga, nemoćno je po završetku utakmice širio ruke Mladen Perica.

Očigledno je kako će bitka za svaki bod do kraja prvog dijela biti presudna pred nastavak za koji se najavljuju pojačanja, no pitanje je dali će sve to biti kasno? Sjetimo se samo nekadašnjih prvaka Hrvatske, momčadi Splita koja se našla u sličnoj poziciji i završila u drugoj ligi, unatoč pojačanjima na polu sezoni. To bi bio najgori scenarij u ovom momentu za Crnicu. Vratimo se priči sa početka teksta, loš dan, umor, sve je to moguće u sportu i sve to dade se nadoknaditi, no nedostatak discipline je stvar trenera i kluba. Ako klub čvrsto stoji iza svoga trenera, onda je stvar jasna i odluka može varirati od kazne do isključenja iz momčadi, no ako se dogodi da igrač prođe nekažnjeno, onda je očito da čelništvo ne stoji iza trenera i da je problem kudikamo dublji.

Pred Crnicom je težak period, već ova srijeda donijela je gostovanje kod zahuktale Pule, subota pak donosi kup ogled sa Uspinjačom, a onda u posljednja tri kola prvoga dijela slijede AFCU u gostima, gradski derbi i gostovanje u Makarskoj. Svaki bod u ovakvom rasporedu bio bi zlata vrijedan.

16. travanj 2024 12:43