StoryEditorOCM
Košarkadočekali smo i to

U dvije sezone ABA 2 lige Šibenka prvi put igra na Baldekinu, u goste im stižu jaki Srbi

Piše Krešimir Gulin
1. listopada 2024. - 12:38

Košarkaši Šibenke nisu dobro krenuli u novu sezonu u kojoj imaju veika očekivanja. U prvom kolu prvenstva Hrvatske Narančasti su poraženi na svom Baldekinu od zagrebačke Dubrave.

U taboru Šibenke nisu imali puno vremena za tugovanje, ali niti analizu neugodnog poraza. Jer, već u srijedu (18 sati) čeka ih novi ispit i to u ABA 2 ligi, gdje u prvom kolu tog regionalnog natjecanja dočekuju snažnu momčad Zlatibora iz Srbije.

Na Baldekinu su se odlučili i ove sezone nastupati u ABA 2 ligi, iako iz lanjske godine ne pamte dobre uspomene. Ne samo zbog činjenice što su slavili u tek dvije utakmice, nego kudikamo više stoga što su zbog suludog sustava natjecanja silno patili u domaćem prvenstvu.

image

Šibenka u prvom kolu ABA 2 lige dočekuje srpski Zlatibor

Nikša Stipaničev/Cropix

Srećom po Šibenčane, ove sezone je kalendar natjecanja nešto humaniji. Neće biti toliko preklapanja utakmica Favbet Premijer lige i ABA 2 lige, pa će igrači imati koliko toliko vremena za regeneraciju između utakmica i dugih putovanja.

Podsjetimo, prošle sezone se ABA 2 liga igrala u tzv. balonima, pa je nerijetko Šibenka praktički iz autobusa i putovanja dugih i 600-700 kilometara znala istrčavati na parkete.

U konačnici, sustav natjecanja je bio takav da Šibenka cijelu sezonu nije odigrala niti jednu utakmicu pred svojom publikom?!

Ove sezone, ABA 2 liga se igra tako što su momčadi podijeljene u skupine po četiri ekipe. Također, pravilo je da razmak između utakmica u regionalnoj ligi i domaćim prvenstvima mora biti najmanje 48 sati.

Ždrijeb je Šibenku svrstao u jaku grupu sa Zlatiborom iz Srbije, Borcem (BL) iz BiH te Ilirijom iz Slovenije. Po prve dvije ekipe iz svake skupine nastavit će natjecanje.

image

 Roko Jurlina

Niksa Stipanicev/Cropix

Baš je srpski Zlatibor prvi suparnik Šibenke:

- Zlatibor je jako dobra momčad što su i pokazali proteklih godina, što u ABA 2 Ligi dobrim rezultatima što kroz njihovo domaće prvenstvo i sigurno da će biti težak zadatak za nas. Moramo se osvježiti nakon teške utakmice u subotu, odraditi nekoliko dobrih treninga i što je bolje moguće se pripremiti za utakmicu i dati svoj maksimum- rekao je Roko Jurlina, trener Šibenke u najavi utakmice.

Loša kontrola skoka koštala je Šibenku poraza protiv Dubrave. Branič Narančastih Juraj Pleadin upozorava baš na taj segment igre:

- Nadam se da ćemo dobrom kontrolom obrambenog skoka te kvalitetnom tranzicijskom igrom doći do prve pobjede u sezoni- kratak je bio Pleadin.

image

Juraj Pleadin

Niksa Stipanicev/Cropix

Utakmica Šibenka- Zlatibor igra se u srijedu u 18 sati u dvorani na Baldekinu.

01. listopad 2024 13:06