StoryEditorOCM
Košarkapaić umjesto bašića

Šibenka ima novog kapetana: ‘Ovo je jedan od najposebnijih trenutaka u mojoj karijeri‘

Piše Šibenski.hr
28. rujna 2022. - 11:56

Pavao Paić novi je kapetan Šibenke. Nakon Domagoja Bašića koji je za Šibenku odigrao više od 250 utakmica, novi kapetan narančastih rekao nam je što sve nosi kapetanska odgovornost i što očekuje u novoj sezoni.

Pave nakon Bašića preuzimaš kapetansku vrpcu, kako se osjećaš?

– Prije svega želim se zahvaliti treneru što mi je dao povjerenje da budem kapetan svoje ekipe. Želim se zahvaliti i Domagoju Bašiću što mi je dao pravi primjer svih ovih sezona kako se ponašati kao pravi kapetan. Sigurno je ovo jedan od najposebnijih trenutaka u mojoj karijeri uz prvi nastup za Šibenku u sezoni 2014/2015. i sada mogu reći da su mi se ispunili moji dječački snovi.

Jel ti dao Bašić koji savjet?

– Bašo je svaki dan uz nas na treninzima i što god nam treba pomoći van terena uvijek je dostupan. Bašin savjet koji mi je dao je da gdje god bio u dvorani, na ulici ili kafiću da nisam Pavao Paić nego kapetan Šibenke, da se tako moram i ponašati!

S obzirom da si sada kapetan, nosi li taj novi izazov i odgovornost drugačije ponašanje u ekipi?

– Sigurno da nosi određenu odgovornost, moram biti primjer svim igračima kako se ponašati na terenu i van njega, svakim danom trudim se da tako i bude.

Nova sezona samo što nije počela koji je cilj ove godine?

– Ove sezone ponovno imamo jako mladu i talentiranu momčad, sigurno da to nosi i određene oscilacije u sezoni kojih je bilo prošle sezone. Ove sezone je ostala jezgra ekipe, svi smo godinu stariji i iskusniji igrači i siguran sam da tih oscilacija će biti puno manje i da će biti ovo jedna uspješna i dobra sezona. Cilj je plasirati se u ligu za prvaka i onda mirno ići iz utakmice u utakmicu i vidjet dokle možemo dogurati.

Što kažeš na ekipu ove godine i kakva je atmosfera među vama?

– Ekipa mi se ove sezone sviđa, od prvog dana smo kliknuli na terenu i van njega, mislim da je naša najveća snaga kemija koju smo izgradili u ekipi.

Prva utakmica odmah na svom parketu, kako ti se čini KK Dinamo nakon dvije prijateljske utakmice?

– Iskreno sretan sam što ipak prvu utakmicu igramo na Baldekinu pred našim navijačima. KK Dinamo je jedna jako iskusna i kvalitetna ekipa pokrivena na svim pozicijama i sigurno da nas neće zavarati ove dvije pobjede nad njima u pripremnom periodu.

Jedna poruka svojim suigračima i navijačima za novu sezonu?

– Poručujem svim ljubiteljima i navijačima Šibenke da će gledati jednu energičnu i srčanu ekipu koja će dati svaku utakmicu sve od sebe. Nadam se da ćemo svojim pristupom od prve utakmice vratiti navijače na tribine jer oni su naša najveća snaga kada je najteže.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

24. travanj 2024 04:02