StoryEditorOCM
Košarkalov na šestu u nizu

Šibenka i dalje jedina neporažena u ligi: trener Milačić i Srđan Brocić najavili utakmicu s Boscom na Baldekinu

Piše Krešimir Gulin
4. studenog 2022. - 17:50

Košarkaši Šibenke i dalje su jedina neporažena momčad u HT Premijer ligi, s pet pobjeda u isto toliko utakmica. Narančasti realnu šansu i za šestu u nizu imaju u subotu kada im na Baldekin stiže zagrebački Bosco. Međutim, u taboru Narančastih ne manjka opreza uoči susreta s novim prvoligašem. Prije svega zbog toga što je momčad trenera Damira Milačića poprilično ‘izraubana‘ gustim ritmom igranja od početka sezone:

- U srijedu u Dubravi smo se istrošili i fizički i mentalno. Na kraju smo u produžetku ipak uspjeli slaviti protiv vrlo jakog protivnika. Svaka pobjeda u gostima zlata vrijedi, međutim mi to zaboravljamo i okrećemo se našem novom protivniku, a to je Bosco. O njima mogu samo pričati najbolje. Imaju odličnog trenera (op.p. Ivan Tomas) i ekipu koja je baš spoj mladosti i iskustva. Krapić, Babić, Primorac i Katura su igrači koji su igrali čak i viši nivo od naše lige. Što se tiče mlađih igrača oni daju ogromnu energiju i nije slučajno Bosco došao do dvije pobjede u ligi.

Nama je u ovoj situaciji potrebna puna dvorana i podrška da bi zadnji atom snage i ekstra energiju potrošili na to da dobijemo vrlo jakog protivnika, jer ovi bodovi su nam neophodni uoči dvotjedne prvenstvene pauze - kazao je Damir Milačić, trener Šibenke.

Pomoć publike zaziva i Srđan Brocić, playmaker Narančastih:

- Mislim da nas očekuje uzbudljiva i nimalo laka utakmica. Dolazi nam ekipa Bosca koja je dobro posložena i koja se pobjedom protiv Alkara sigurno napunila samopouzdanjem na utakmicu. Na nama je da odgovorimo kao i do sada – jakom željom i vjerom u pobjedu. Nadam se da će dvorana biti krcata i da će nas navijači podržati u nastojanju da upišemo i šestu uzastopnu pobjedu - rekao je Vukovarac u redovima Šibenke.

Utakmica Šibenka - Bosco počinje u 17 sati.

25. svibanj 2024 21:53