StoryEditorOCM
Košarkaništa od iznenađenja

Gotova sezona za Šibenku: Zadar rutinski na Baldekinu prošao u polufinale prvenstva Hrvatske

Piše Krešimir Gulin
14. svibnja 2021. - 18:41

Zadar se 'dvokorakom' plasirao u polufinale, a Šibenka je zaključila sezonu. Epilog je to uzvratne utakmice četvrtfinala play offa domaćeg prvenestva odigrane na Baldekinu.

Zadrani su koncentrirano otvorili susret, Mavra s vanjskim te Bursać i Onuaku s unutarnjih pozicija trpali su koš domaćih i donijeli svojima vodstov od 15:7. Međutim, kada su se u utakmicu uključili Freeman i Širko Narančasti su uhvatili priključak (18:18).

Dapače, momčad trenera Dženan Rahimića uspjela je stići i do prvog vodstva u 16. minuti, ubačajem kapetana Bašića na semaforu je zasvijetlilo (31:29) za Šibenku. Koristili su domaćini u tim trenucima napadački post Zadrana, koji su u pet minuta postigli samo tri koša.

Napadačke muke trener Veljako Mršić riješio je povratkom na parket centra Onuaku, pa su gosti otišli na veliki odmor s prednošću (40:37). Svakako vrijedi spomenuti i tricu Henrika Širka sa zvukom sirene, koji je pogodio koš Zadra iz svog reketa. Za takve dalekometne pogotke publika u show programima u Americi dobije lijepe svote dolara.

Scenarij kakav se zbio već nekoliko puta u ovosezonskim dvobojima Šibenke i Zadra gledali smo i ovaj put na početku drugog poluvremena. Zadrani su dodali malo gasa, a Narančastima je pala koncentracija. i pitanje pobjednika je bilo riješeno.

Inače, loš šut za tri poena imali su u prvom dijelu i jedni i drugi. Prvi je ruku namjestio zadarski Amerikanac i po izlasku iz svlačionice stavio tri trice u kratkom periodu. Pratio ga je i ostatka društva u plavim dresovima, pa su Zadrani napravili seriju 22:4 za velikih (62:41). Premda je Šibenka uspjela napraviti jedan 'break'od 11:0 sve ostalo, manje više, bilo je rutinsko odrađivanje posla Mršićeve družine.

Košarka: Uzvratna utakmica četvrtfinala play offa

Šibenka- Zadar 65:86 (22:26, 15:14, 16:24, 12:22)

ŠIBENIK- Dvorana na Baldekinu. Bez gledatelja. Suci: Josip Jurčević, Bojan Kruljac, Marko Mustapić.

Šibenka: Freeman (15), Šarić (3), Gulin (2), Bašić (2), Solomun (5), Antić (2), Miković (21), Vlaić, Širko (13), Jurković (2).

Zadar: Carter, Jordano (6), Justice (20), Palokaj, Brala (2), Vuković (2), Bursać (12), Junaković (9), Mavra (14), Onuaku (19), Planinić (2), Kraljević.

18. travanj 2024 13:21