StoryEditorOCM
OstaloRođendansko slavlje

U "didinoj" kući prvi put zapjevala Lu Dedić; publiku oduševio i šibenski Big Band

Piše Šibenski.hr
1. lipnja 2024. - 09:49

 

 

Kuća umjetnosti Arsen proslavila je sinoć treći rođendan velikim koncertom Matije Dedića & Black Coffee kojima su se na pozornici pridružili posebni gosti: Lu Dedić, Kristijan Beluhan, Davor Doležal i Big Band Šibenik.

Matija Dedić, jedan od najistaknutijih hrvatskih jazz glazbenika, prije tri godine je na svečanom otvorenju Kuće koja nosi ime u spomen na stvaralaštvo i lik njegova oca, s Gabi Novak svečano obilježio početak novog poglavlja šibenske kulture. Sinoć je ponovno zasvirao i osvojio srca publike u Kući Arsen koja je bila ispunjena do posljednjeg mjesta.

 

- Presretan sam. Uvijek je lijepo svirati u Šibeniku. Svima iz Kuće umjetnosti Arsen doživotno hvala jer to što su napravili za moj oca i općenito za grad je jako velika stvar. Danas se poklopilo to da mogu sa svojom braćom Black Coffee obilježiti 25 godina, a i prvi puta publici u Šibeniku, i to simbolično u didinoj kući, predstaviti i Lu Dedić koja započinje svoju karijeru. Moram spomenuti i izvanredan Big Band Šibenik koji ima potencijal da postane etablirani hrvatski jazz sastav – kazao je Matija Dedić nakon koncerta u Kući umjetnosti Arsen.

Posebno emotivan bio je nastup Matije i kćeri Lu Dedić koja je sinoć prvi put nastupila u kući nazvanoj po njezinom djedu.

 

- Osjećaj je prekrasan, kao da sam doma. Publika je predivna i velika mi je čast ovdje nastupati – kazala je Lu nakon nastupa.

 

Kristijanu Beluhanu sinoć je bio drugi nastup u Kući umjetnosti Arsen, a otkrio je da je posebno oduševljen Big Bandom Šibenik.

 

- Zbilja prekrasan koncert. Kao prvo, iznenadio me Big Band Šibenik. To je apsolutno genijalna stvar za grad i odlično su svirali. Šibenik se u zadnjih desetak godina istaknuo po ulaganju u kulturu i to se baš osjeti.

Umjetnički voditelj Big Banda Šibenik Željko Andrić kazao je kako su Big Band osnovali ponajprije zbog mladih šibenskih glazbenika.

 

- Trudimo se, radimo ozbiljno i želimo napraviti nešto novo u Šibeniku i to prvenstveno zbog mlađe populacije koja ide u glazbenu školu i svira u Šibenskoj narodnoj glazbi. Atmosfera u bendu je super i baš uživamo. Večeras nam se prvi put pridružila i flautistica, profesorica Glazbene škole Ivana Lukačića Nikolina Kapitanović koja je sad naš stalni član. Sveukupno, večeras je bilo prekrasno, priča o Arsenu, koji je prve glazbene korake napravio u Šibenskoj narodnoj glazbi, večeras je zaokružena – zaključio je Andrić.

Poznati hrvatski basist Renato Švorinić, koji zajedno s bubnjarom Jadranom Dučićem Čićom čini okosnicu sastava Black Coffee, s Matijom Dedićem nastupa već punih 25 godina. Sinoć u Šibeniku su, zajedno s Davorom Doležalom na gitari, ponovno briljirali i oduševili publiku.

 

- Meni je bilo jako lijepo jer smo se sjetili Arsena s kojim sam bio jako dobar i drago mi je da sam vidio Lu nakon dugo vremena. Pred njom je sjajna karijera. Stala je večeras na binu jako ležerno i rasturila. Sve skupa je bilo jako ugodno, hvala što ste nas pozvali i hvala Matiji – rekao je Švorinić nakon slavljeničkog koncerta u Kući umjetnosti Arsen.

 

26. lipanj 2024 01:35