StoryEditorOCM
OstaloŠibenik Dance Festival

Krenula je prodaja ulaznica: Grad se pretvara u veliku plesnu pozornicu uz nastupe fantastičnih umjetnika

Piše Šibenski.hr
4. lipnja 2024. - 12:58

Krenula je prodaja ulaznica: Grad se pretvara u veliku plesnu pozornicu uz nastupe fantastičnih umjetnika

Šibenik Dance Festival od 22. do 27. srpnja pretvorit će grad u pravu plesnu metropolu! Na redu je 13. izdanje festivala koji će ponovno na Tvrđavi sv. Mihovila i ostalim atraktivnim lokacijama ugostiti brojne plesače, koreografe i plesne skupine uz nezaboravne izvedbe suvremenog plesa. Ljubitelje plesne umjetnosti zasigurno će razveseliti vijest da je počela prodaja ulaznica za jednu od najiščekivanijih predstava ovogodišnjeg izdanja festivala, talijansku predstavu „Pupo“. Od 4. lipnja ulaznice je moguće nabaviti preko Eventima.

Šibenik Dance Festival donosi ljepotu plesne umjetnosti najširoj publici, bez kompromisa u kvaliteti izvedbe. Zato organizatorica festivala Zorana Mihelčić iz godine u godinu bira najbolje plesne izvođače i vrhunska djela s visokim stupnjem kreativnosti i besprijekornom plesnom tehnikom.

– Raduje me činjenica da svake godine imamo sve raznovrsniji program zbog kojeg se dolazi u moj grad i kojem se i po završetku festivala priča s oduševljenjem. Razlog za to je originalni spoj nematerijalne i materijalne kulturne baštine, kvalitetnog programskog sadržaja i tvrđava kao pozornica. Veliko je zanimanje inozemnih umjetnika za sudjelovanje u programu. To je ujedno međunarodno priznanje ove kulturne manifestacije i dokaz da je Šibenik Dance Festival na dobrom putu ka pozicioniranju visoko na listi europskih umjetničkih festivala – rekla je organizatorica.

13. izdanje festivala nosi slogan „Povezani kroz umjetnost i kulturnu raznolikost“, a ugostit će umjetnike iz ukupno 15 zemalja, s devet predstava u glavnom programu. Uz popratni program, ukupno će biti uprizoreno više od 20 koreografskih cjelina, u kojima umjetnici otvaraju važne teme i analiziraju ulogu pojedinca u modernom društvu.

Glavni program uprizorit će se na nekoliko lokacija: na Trgu Republike Hrvatske, na Tvrđavi sv. Mihovila i Tvrđavi Barone, u Muzeju grada Šibenika te ispred kluba Azimut. Osim toga, na šibenskim će trgovima građani i turisti svake večeri moći uživati u nastupima plesnih skupina iz raznih dijelova Hrvatske. Predstave na trgovima su besplatne, a highlight ŠDF-a je predstava „Pupo“ u izvedbi talijanske Komoco Dance Company, prema konceptu i koreografiji Sofie Nappi. Bit će izvedena 26. srpnja na Tvrđavi sv. Mihovila. Novi komad Sofije Nappi inspiriran je

Pinocchiom, bajkom uz koju su odrastala mnoga djeca. Služeći se dobro poznatom pričom, ova mlada talijanska koreografkinja istražuje proces osobnog rasta, putovanje na kojem se propituje je li omiljena bajka o malom drvenom lutku zapravo priča za odrasle. Svjedočimo kako nevino dijete plovi svijetom, nailazi na iskušenja i na kraju prihvaća moć oprosta. Karte za predstavu „Pupo“ dostupne su na poveznici.

Na Eventimu su dostupne i ulaznice i za predstave Matomari No Nai i Experimento 5 na Tvrđavi Barone te Together To Get There, također na Tvrđavi Barone.

Inače, festival je od svojih početaka 2011. prikazao djela renomiranih svjetskih koreografa, među kojima su Andonis Foniadakis, Xie Xin, Rami Be‘er i ugostio mnoge druge istaknute umjetnike.

19. lipanj 2024 22:47