StoryEditorOCM
Ostalosubota, 12. ožujka

Dubrovčani stižu u šibensko kazalište s ‘Tramvajom zvanim žudnja‘, evo kako do ulaznica za predstavu

Piše Šibenski.hr
7. ožujka 2022. - 16:35

Hrvatsko narodno kazalište u Šibeniku u subotu (12. ožujka) s početkom u 20 sati ugostit će predstavu "Tramvaj zvan žudnja"  dubrovačkog Kazališta Marina Držića, a u režiji Paola Tišljarića.

Tramvaj zvan žudnja je povijesno zaživio kao dramski film, s elementima film noira, snimljen 1951. kao adaptacija istoimenog kazališnog komada Tennesseeja Williamsa (za koji je 1947. osvojio Pulitzerovu nagradu). Kultna je to priča o južnjačkoj ženi, Blanche Dubois, koja doživljava niz osobnih gubitaka, ostavlja aristokratsko okruženje i pronalazi utočište sa sestrom Stellom i njenim mužem Stanleyem Kowalskim u trošnom stanu u New Orleansu.

Glumačku postavu čine: Senka Bulić, Marjan Nejamšić Banić, Ivana Gulin, Zdeslav Čotić, Bojan Beribaka, Srđana Šimunović, Hrvoje Sebastijan, Ines Tričković i Branimir Vid.

Ulaznice su dostupne online te na blagajni kazališta radnim danom od 10 do 12 sati i na dan predstave od 19 sati. Za ulazak u kazalište i dalje je potrebna Covid potvrda za sve starije od 12 godina,

28. travanj 2024 11:44