StoryEditorOCM
Knjigeu gradskoj knjižnici

Županijski radio Šibenik i izdavačka kuća Stilus poklonili knjige klubovima čitatelja

Piše šibenski.hr
24. travnja 2024. - 20:15

U sklopu obilježavanja manifestacije Noć knjige u utorak 23. travnja u Gradskoj knjižnici Juraj Šižgorić, Županijski radio Šibenik je u suradnji s renomiranom izdavačkom kućom Stilus ponosno podržao inicijativu čitanja i kulture u Krešimirovom gradu.

- Kao izraz naše predanosti promicanju čitanja i podršci kulturnim događanjima, ponosno smo donirali dvama klubovima čitatelja dva paketa knjiga u izdanju Stilusa - izjavila je urednica, Snježana Klarić.

U okviru Gradske knjižnice Juraj Šižgorić u Šibeniku djeluju dva kluba čitatelja „Jakobine” i „S knjigom u sridu” te su paketi knjiga s potpisom Radio Šibenika i Stilusa uručene njihovim predstavnicama. Osim toga, u Knjižnici djeluje i neformalni teen klub što nije zanemariv podatak.

- Suradnja s izdavačkom kućom Stilus održava našu duboku povezanost s lokalnom zajednicom te želju za poticanjem ljubavi prema čitanju. Smatramo da je čitanje ključno za osobni i intelektualni razvoj te da ovakvi događaji doprinose obogaćivanju kulturnog života našeg grada. Veselimo se daljnjoj suradnji s izdavačkom kućom Stilus i budućim inicijativama koje će promicati kulturu i čitanje u našoj zajednici - poručili su s Radio Šibenika.

Podsjetimo, ovo nije prva ovakva akcija vezana za knjige i književnost koju je proveo Županijski radio Šibenik. U suradnji s Gradom Šibenikom i Turističkom zajednicom Grada Šibenika ususret stotoj obljetnici rođenja književnice Vesne Parun postavljene su dvije male knjižnice na otvorenoma, na samu 100. godišnjicu Radio Šibenik je u suradnji sa Županijom Šibenskom – kninskom podijelio sto sadnica maslina dajući svoj doprinos kulturnim zbivanjima u gradu i županiji.

24. travanj 2024 20:32