StoryEditorOCM
Knjigepromocija 9 knjiga

Završetak avanture hodanja od Istre do Prevlake: sociolog Bruno Šimleša u Kninu predstavio spisateljski opus

Piše Vjera Zorić
13. rujna 2021. - 18:48

U organizaciji Narodne knjižnice i u suradnji s Veleučilištem "Marko Marulić", popularni pisac, kolumnist, predavač, televizijski voditelj i sociolog Bruno Šimleša predstavio je cjelokupni spisateljski opus u dvorani Studentskog doma "Fra Lujo Marun" u Kninu.

Šimleša je podijelio i dojmove sa svoje humanitarne avanture Via Adriatica Trail, na koju se zaputio 16. kolovoza sa suprugom Majom kako bi pomogao udruzi "Sve za nju". Završetak humanitarne avanture hodanja od Istre do Prevlake okrunio je upravo promocijom u Kninu, a iduće godine planira nastaviti, odnosno započeti upravo s Kninske tvrđave.

– Ovo je moja prva promocija u Kninu, tako da smo odlučili ovu veliku humanitarnu avanturu hodanja kroz cijelu Hrvatsku okruniti upravo u kraljevskom gradu. Godinama podržavam rad udruge "Sve za nju" koja pruža psihološku pomoć oboljelima od bilo koje vrste raka, a ovo je već deseta godina kako radim za njih – rekao nam je Šimleša.

Šimleša je predstavio svaku od devet knjiga koje je napisao, a sljedeći mjesec izlazi i deseta knjiga o zdravlju, koja opisuje koliko naše misli, emocije i odnosi mogu utjecati na naše zdravlje.

– Uspjeli smo prikupiti oko 260 tisuća kuna za pomoć oboljelima od raka, a sudjelovale su tisuće ljudi iz cijele Hrvatske i svijeta kako bi nesebično podržali i ohrabrili onoga koji je u potrebi, na što sam jako ponosan – na kraju je rekao Šimleša.
Udruga žena oboljelih i liječenih od raka "Sve za nju" osnovana je kao dobrovoljna, humanitarna i neprofitna organizacija s ciljem pružanja psihološke, informacijske i logističke pomoći ženama oboljelima od raka dojke, kao i njihovim obiteljima.

– Cjelokupna ideja bila je pokazati koliko je potrebna i takva vrsta podrške, jer zaista je bitna pomoć stručnih i profesionalnih osoba. Mnoge su žene zahvalne na tome što su mogle dobiti pomoć kad su se osjećale izgubljene, jer, nažalost, vrlo često se obitelj ne zna nositi u takvim situacijama – rekla je voditeljica donacijske kampanje Mladenka Majer.

20. travanj 2024 05:19