StoryEditorOCM
Knjigenastavak uspješne suradnje

Dodatno obogaćena knjižnica na Palacinu: NP ‘Krka‘ darovao šibenski Studentski centar

Piše Šibenski.hr
10. studenog 2023. - 11:32

Od 2007. godine provodi se projekt pod nazivom „Popunimo školske knjižnice“, s ciljem da knjige u izdanju JU „NP Krka“ budu dostupne djeci i mladima i da potaknu svijest o važnosti zaštićenih područja i očuvanja okoliša.

Projekt je dosegnuo novu prekretnicu u svojoj misiji obogaćivanja školskih knjižnica, ovaj put kroz suradnju sa Studentskim centrom Šibenik. U srijedu, 8. studenoga 2023. obavljena je primopredaja knjiga u izdanju Javne ustanove „Nacionalni park Krka“, koje je JU „NP Krka“ darovala knjižnici Studentskog doma Palacin.

„Javna ustanova ‘Nacionalni park Krka‘ godinama uspješno surađuje s Veleučilištem u Šibeniku. Studenti Veleučilišta u Parku često volontiraju, pohađaju edukaciju ili obavljaju ljetne studentske poslove. Neki od studenata odlučuju se i za pisanje završnih radova o Nacionalnom parku ‘Krka‘ i upravljanju njime, pri čemu smo im uvijek na raspolaganju, a vjerujem i da će im i ove knjige biti korisna literatura“, kazala je ravnateljica JU „NP Krka“ Nella Slavica i dodala: „Želimo da suradnja JU ‘NP Krka‘ i Studentskog centra Šibenik bude kontinuirana i raznovrsna kako bismo mladima dali do znanja da se obrazuju u sredini koja promišlja i skrbi o njima i u kojoj kreiramo zajedničku budućnost.“

Darovane knjige dragocjen su izvor znanja i informacija o rijeci Krki, Nacionalnom parku „Krka“ i prirodnim i kulturnim vrijednostima ovoga područja. Među knjigama koje će obogatiti studentsku biblioteku nalaze se naslovi kao što su Bibliografija radova o Krki, Prirodoslovni vodič, Legenda o Krki, Vodič rijekom Krkom, Bioraznolikost šuma te mnoge druge koje će biti od neprocjenjive pomoći studentima koji se bave istraživanjem i studiranjem na području Nacionalnog parka „Krka“.

„Zahvaljujemo na vrijednoj donaciji. Ova suradnja omogućuje našim studentima pristup iznimno vrijednom materijalu o Nacionalnom parku ‘Krka‘, o prirodnim i kulturnim bogatstvima toga područja i očuvanju okoliša. Knjige koje su donirane bit će neprocjenjiv resurs našim studentima kod pripreme seminara i završnih radova. Primljenom donacijom Studentski centar Šibenik dodatno je obogatio studentsku knjižnicu unutar Studentskog doma Palacin. Naglasila bih i da ovakva suradnja odražava važnost partnerstava između obrazovnih institucija koje brinu o studentskom standardu i lokalnih organizacija kako bismo zajedno stvorili bolje uvjete za obrazovanje mladih generacija“, istaknula je ravnateljica Studentskog centra Šibenik Nikolina Čvorak Šego.

Ovaj projekt samo je jedna u nizu inicijativa koje Javna ustanova „Nacionalni park Krka“ provodi kako bi educirala mlade generacije i potaknula ih da se aktivno uključe u borbu za očuvanje prirode i okoliša. Oni koji su svjesni ljepote Krke i cijene njezine vrednote njezini su najbolji glasnogovornici, dajući svoj prinos nastojanjima da se to jedinstveno prirodno blago očuva za buduće generacije.

27. travanj 2024 03:51